Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Τι κάνει η Tesla Greece στην Ελλάδα

 
Από την περασμένη Πέμπτη η Tesla Greece είναι και επίσημα γεγονός. Τι θα κάνει όμως η
κορυφαία αμερικάνικη εταιρεία στη χώρα μας; Διαβάστε όλες τις νέες πληροφορίες.




Η είδηση για την ίδρυση της Tesla Greece είναι ένα από τα σημαντικότερα αυτοκινητικά νέα της χρονιάς – αφού μια τόσο σημαντική και πρωτοπόρος εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει στην Ελλάδα σε μια δύσκολη περίοδο, καθιστώντας τη χώρα μας ένα σημαντικό κομμάτι της ίδιας της υπόστασής της.
Τι θα κάνει όμως η Tesla Greece; Ας δούμε τι δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο αμερικάνικο Electrek:
«Η Tesla ιδρύει ένα μικρό κέντρο έρευνας και εξέλιξης στην Αθήνα, το οποίο θα στελεχωθεί από μια ομάδα υψηλής κατάρτισης επιστημόνων. Η ομάδα αυτή θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα project έρευνας και ανάπτυξης, έχοντας στενή σχέση με την ομάδα μας στις Η.Π.Α.».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Tesla πρόσθεσε: «Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά ταλέντα στο πεδίο της εξέλιξης και κατασκευής ηλεκτροκινητήρων, καθώς και Πανεπιστήμια που προσφέρουν ειδικά προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες πάνω στην τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων».
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Tesla διαθέτει ήδη αυτή τη στιγμή στο δυναμικό της 3 Έλληνες, τον Κωνσταντίνο Λάσκαρη, Επικεφαλής Σχεδιασμού των ηλεκτροκινητήρων της εταιρείας  καθώς και τους Κωνσταντίνο Μπούρχα (Σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων) και Βασίλη Παπανικολάου (Σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων). Και οι τρεις είναι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου της Αθήνας.
Σε ό,τι αφορά στους εργαζομένους που θα έχει –αρχικά τουλάχιστον– στο παράρτημά της στην Ελλάδα, η ομάδα της Tesla θα ξεκινήσει με 10 μόνο μηχανικούς.
Ωστόσο δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον η Tesla να εξαπλωθεί γενικότερα στην Ελλάδα, ενώ είναι πλέον δεδομένο ότι ανοίγει ο δρόμος και για τα αυτοκίνητά της στη χώρα μας, ίσως ακόμη και για τη δημιουργία μιας βάσης για την διανομή και πώληση των αυτοκινήτων της στη Νότια Ευρώπη και στις Ανατολικές χώρες.
Tesla factory 640 (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου