Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Απειλούν να ισοπεδώσουν την πόλη οι θαυμαστές του βομβιστή - Απούσα η αστυνομία

Λένε «θα γίνουμε εφιάλτης σας» για τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου
Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για το σπάσιμο καταστημάτων στην Ερμού - Σύντροφοί
τους έκαναν κατάληψη στην Αυγή, έκαψαν κάδους στη Θεσσαλονίκη και πέταξαν μολότοφ στην ΠάτραΑπειλές ότι θα ισοπεδώσουν την πόλη εκτοξεύουν οι αναρχικοί που υπογράφουν το κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα στην Ερμού. Την ίδια ώρα εκκωφαντική είναι η απουσία της αστυνομίας καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία προσαγωγή ή σύλληψη παρά την ένταση που έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής όταν αναρχικοί έφτασαν έξω από το σπίτι του Λουκά Παπαδήμου γράφοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια και κορυφώθηκε με την επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής.





Στο κείμενό τους για την επίθεση στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας οι αναρχικοί αποσαφηνίζουν ότι όλα έγιναν στα πλαίσια του «γενικότερου κύματος αλληλεγγύης» στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, τον νεαρό που έχει συλληφθεί για το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia αναφέρονται τα εξής: Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου. 

Για τον Γιαγτζόγλου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων αντεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αφού βγήκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Παρόμοιος ήταν ο λόγος και για πυρπόληση ΑΤΜ, ρίψη μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σπάσιμο τζαμαριών σούπερ μάρκετ και τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο αστυνομικού στην Πάτρα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε τέλος κατάληψη για λίγη ώρα στα γραφεία της εφημερίδας «Η Αυγή» με τα περίπου 20-25 άτομα να αποχωρούν στη συνέχεια προς την πλατεία Ομονοίας.

Έσπασαν 10 καταστήματα στην Ερμού
Η καταδρομική επίθεση στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, έγινε επίαης τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η ομάδα των ατόμων προκάλεσε σημαντικές φθορές σε εισόδους και βιτρίνες καταστημάτων που βρίσκονται στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

Συνολικά φθορές έχουν υποστεί περίπου 10 καταστήματα. Η τελευταία φορά που σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην Ερμού με δεκάδες σπασμένες βιτρίνες ήταν τον περασμένο Ιούλιο μετά την πορεία συμπαράστασης για την Ηριάννα.

Οι ζημιές ήταν τότε τεράστιες, καθώς με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά «κατέβαζαν» αδιακρίτως όλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων κατά μήκος ενός εκ των κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας.

Τότε είχαν προκληθεί ζημιές σε συνολικά 67 καταστήματα όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου