Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Το κίνημα #Metoo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης κατέστρεψε το εργασιακό φλερτ

Το χάσταγκ που δημιουργήθηκε για να προτρέψει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να μιλήσουν «ανοιχτά» Οι ειδικοί εξηγούν ότι, το σκάνδαλο Γουάινσταιν που προκάλεσε «σεισμό» στο Χόλιγουντ, είχε ως αποτέλεσμα να «μαζέψει» τους εργαζομένους που ήθελαν να ζήσουν μία ερωτική περιπέτεια στον εργασιακό τους χώρο Από τότε που το κίνημα
#Μetoo πλημμύρισε τα social media ανοίγοντας το στόμα χιλιάδων ατόμων που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τ


α αφεντικά τους, το φλερτ στον εργασιακό χώρο μειώθηκε αισθητά.


Έρευνα σχετικά με τον ρομαντισμό στο γραφείο έδειξε ότι, το ροζ σκάνδαλο Γουάινσταιν κράτησε φέτος σε... απόσταση τους συναδέλφους. Ετήσια δημοσκόπηση του ινστιτούτου «CareerBuilder» με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου) έδειξε ότι, μόνο το 36% των εργαζομένων στις ΗΠΑ  παραδέχονται ότι έχουν σχέση με συνάδελφο. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δέκα ετών, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Το «Love is in the air» στα γραφεία έχει ατονήσει αισθητά μετά τις πολυάριθμες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ηθοποιών και άλλων ανδρών και γυναικών κατά επωνύμων κυρίως του Χόλιγουντ, με πιο ηχηρές αυτές του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και του Κέβιν Σπέισι.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, πέρυσι το ποσοστό του φλερτ στον εργασιακό χώρο άγγιζε το 41%, φέτος όμως μειώθηκε κατά επτά μονάδες. Οι ειδικοί εξηγούν ότι, το ροζ σκάνδαλο Γουάινσταιν που προκάλεσε «σεισμό» στο Χόλιγουντ, είχε ως αποτέλεσμα να «μαζέψει» τους εργαζομένους- άνδρες και γυναίκες-που ήθελαν να ζήσουν μία ερωτική περιπέτεια στον εργασιακό τους χώρο.

Πλέον οι εργαζόμενοι σκέφτονται και ξανασκέφτονται να «πειράξουν» μία καλλίπυγη, σέξι συνάδελφο, η οποία δείχνει ανοιχτή στα κοπλιμέντα και τις κλεφτές τους ματιές.

Αξιοσημείωτο είναι πως στιγματίζονται όσοι εμπλέκονται σε ερωτικές σχέσεις γραφείου, όμως το 31%  έβαλε βέρα στο... δεξί.

Σε δηλώσεις της στο Ρόιτερς, η Αμερικανίδα καθηγήτρια Καρολ Λίμπερμαν επισήμανε πως το κίνημα #Μetoo ήταν πράγματι ένα σκωτσέζικο ντους για το εργασιακό φλερτ.Επιπλέον, κάλεσε τους εργαζόμενους που θέλουν να κάνουν μία σχέση εντός γραφείου να μην είναι προκλητικοί για να μην γίνονται στόχος πικρόχολων σχολείων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου