Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

FEDERICO MOMPOU ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ με Ελεύθερη Είσοδο

FEDERICO MOMPOU ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 11/2/18 – 7 Μ.Μ. – ΩΔΕΙΟ ΜΑΚΤΖΩΡΤΖ

Ρεσιτάλ πιάνου του Κώστα Αναστασόπουλου με έργα του Καταλανού συνθέτη Φρέντερικ Μομπού παρουσιάζει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35 – 2294025600).




Ο Ισπανός συνθέτης και πιανίστας Φεντερίκο Μομπού είναι γνωστός για τα έργα του για σόλο πιάνο αλλά και για τα τραγούδια του. Η μουσική του, όλο λεπτεπίλεπτα ηχοχρώματα, αποτελείται κυρίως από μινιατούρες . Διαθέτει εσωτερικότητα, επηρεασμένη από τον ιμπρεσιονισμό του Ερίκ Σατί και του Γκαμπριέλ Φωρέ.

Ο Μομπού γεννήθηκε το 1893 στη Βαρκελώνη αλλά σπούδασε μουσική στο Παρίσι. Ήταν ιδιαίτερα ντροπαλός για να κάνει καριέρα σολίστ, έτσι από νεαρός αφιερώθηκε στη σύνθεση. Τα πρώτα του έργα με τίτλο Μαγικά Τραγούδια εκδόθηκαν το 1920 όταν ήταν 27 μόλις ετών. Θεωρήθηκε διάδοχος του Ντεμπισί και παρουσίαζε ο ίδιος τη δουλειά του πάντα όμως σε κλειστό κύκλο.

Τα έργα του Καταλανού συνθέτη θα ερμηνεύσει ο πιανίστας Κώστας Αναστασόπουλος, βραβευμένος σολίστ και συνθέτης ο ίδιος, με σπουδές στην Ελλάδα και το Παρίσι, μαθητής του Δημήτρη Τουφεξή και της Ν. Μιχαηλίδου. Είναι διπλωματούχος του Αττικού Ωδείου ενώ έχει σπουδάσει και στην Ecole Normale de Musique de Paris κοντά στον V. Sagaidachny.

Το συνθέτη θα παρουσιάσει ο πιανίστας και μουσικολόγος Γιάννης Παπαδόπουλος, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Ραφήνας.

Το Ρεσιτάλ θα αρχίσει στις 7 μ. μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου