Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Cigarette Racing 515 Project One

Η Cigarette Racing και η Mercedes-AMG παρουσιάζουν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Σκαφών, στο Μαϊάμι, το τελευταίο μοντέλο της μακροχρόνιας συνεργασίας τους, με κωδική ονομασία 515 Project One. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ταχύπλοο υψηλών επιδόσεων που ξεπερνά
κάθε προηγούμενο.Το συγκεκριμένο σκάφος αποτελεί την εν πλώ ενσάρκωση του νέου hypercar μοντέλου της Μercedes-AMG, του Project One, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην προηγούμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Εμπνευσμένο από τη χαρακτηριστική σχεδίαση και την τεχνολογία που περικλείει το όνομα Project One, το ταχύπλοο 515 είναι βαμμένο στο αποκλειστικό ασημί χρώμα της AMG με μαύρες ματ λεπτομέρειες, παραπέμποντας αδιαμφισβήτητα στο δυναμικό χαρακτήρα του σπορ μοντέλου από το Αφάλτερμπαχ.





  mercedes-amg-performance-boat-8-chariatis-530
Έμπνευση για την κατασκευή του Cigarette Racing 515 Project One αποτέλεσε το πνεύμα για κορυφαίες επιδόσεις που διαθέτει η γερμανική φίρμα. Η συνεργασία μεταξύ της Mercedes-AMG και της Cigarette Racing ξεκίνησε το 2007 και βασίζεται, κυρίως, στο κοινό πελατολόγιο και τις κοινές προωθητικές ενέργειες. Είτε στη ξηρά είτε στη θάλασσα, η απόδοση είναι το κοινό στοιχείο που ενώνει την Mercedes-AMG και τη Cigarette Racing. Ακριβώς όπως τα αυτοκίνητα επιδόσεων της Mercedes-AMG, τα αμερικάνικα ταχύπλοα σκάφη είναι από τα ταχύτερα και πιο ιδιαίτερα του είδους τους. Διατίθενται επί παραγγελία και είναι κατασκευασμένα στο χέρι για τους ενθουσιώδεις του είδους, ενώ, είναι δοκιμασμένα σε ακραίες συνθήκες.

mercedes-amg-performance-boat-7-chariatis-640a Το 15,6 μέτρων 515 Project One έχει ως βάση το μοντέλο Marauder και εφοδιάζεται με δύο V8 κινητήρες της Mercury Racing, με τον κάθε ένα να αποδίδει 1.350 PS, υπό κανονικές συνθήκες και με καύσιμο 91 οκτανίων. Στην περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί ακόμα περισσότερη ισχύ, μπορεί να ενεργοποιήσει την λειτουργία Race, με την απόδοση κάθε κινητήρα να ανεβαίνει στους 1.550 PS. Στο εσωτερικό φιλοξενούνται μέχρι και 6 επιβάτες, ενώ την σχεδίασή του έχει αναλάβει το AMG Performance Studio, με το σκάφος να κάνει εκτενή χρήση ανθρακονήματος, μειώνοντας έτσι το βάρος του σε σχέση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας κατά 2.200 kg.

mercedes-amg-performance-boat-5-chariatis-640b

 Από την άλλη, το Mercedes-AMG Project One διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο, με μονό turbo, V6 κινητήρα των 1,6 λίτρων και 4 συνολικά ηλεκτροκινητήρες, όμοιο με  αυτόν που εφοδίαζε την προηγούμενη χρονιά το μονοθέσιο W08 EQ Power+ των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου