Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Κύμη-Λαύριο 94-81: Πάρτι και ανάσα για τους γηπεδούχους

Έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων η Κύμη σάρωσε το Λαύριο, προσγειώνοντάς το ανώμαλα μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και πήρε σημαντική
βαθμολογική ανάσαΗ ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της στη φετινή, «λυγίζοντας» με το 94-81 την έκπληξη της φετινής σεζόν, η οποία προερχόταν από την εξαιρετικό ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου έχασε μετά από δύο παρατάσεις.





Έκτη νίκη στα οκτώ τελευταία ματς για τους γηπεδούχους, που πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα και μπορούν να βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι νικητές, με τους ΜακΓκι και Μακ Φάντεν να ξεχωρίζουν, έχοντας 19 και 18 πόντους αντίστοιχα, αλλά και από πέντε ριμπάουντ με τον δεύτερο να μοιράζει και τέσσερις ασίστ. Σε κακή ημέρα βρέθηκαν τα περισσότερα αστού των φιλοξενούμενων. Ο Νίξον με 16 και ο Μέγερ με 15 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Σερέλη, που είχε τον Μουρ αρκετά μακριά από τον καλό του εαυτό, καθώς πέτυχε οκτώ πόντους με 3/8 βολές και 3/8 σουτ, αλλά και 8 ασίστ. 
Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι μόνο στο πρώτο μέρος. Το σκορ πήγε ψηλά (όπως συμβαίνει άλλωστε σε αρκετά ματς του Λαυρίου) από αρκετά νωρίς και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ότι μπορούν να αποδείξουν την ανωτερότητά τους. Ωστόσο, μετά το προβάδισμα (10-17) που πήραν στο 6’ με το καλάθι του Γουίγκινς, που είχε ξεκινήσει «ζεστός», οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, παίρνοντας πολλά πράγματα από τους ξένους της. Στη συνέχεια, το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, με τις δύο ομάδες να έχουν μικρά ξεσπάσματα και με το δεύτερο δεκάλεπτο να ανήκει στην Κύμη, έκλεισε το πρώτο μέρος με το 47-44 υπέρ του.

Αρκετά διαφορετική ήταν η εικόνα από την τρίτη περίοδο και μετά. Η Κύμη είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο, κατάφερε να βγάλει περισσότερη ενέργεια (πιθανόν και λόγω της κόπωσης του Λαυρίου από το ματς της Δευτέρας) και δεν... κοίταξε ξανά πίσω. Μετά τα μέσα της περιόδου διατήρησε το προβάδισμά της σε διψήφια επίπεδα και παρά τα λίγα και μικρά ξεσπάσματα των φιλοξενούμενων, έφθασε σε μια άνετη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 22-23, 47-44, 70-58, 94-81

Πηγή:www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου