Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Πουτζδεμόν: Δεν υπάρχει άλλος πιθανός υποψήφιος για την ηγεσία της Καταλονίας

Ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την αναβολή της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης για τον διορισμό του Πουτζδεμόν ως επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της ΚαταλονίαςΟ αυτοεξόριστος αυτονομιστής ηγέτης της
Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, η ορκωμοσία του οποίου ως προέδρου της επαρχίας εμποδίστηκε από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, δήλωσε αργά σήμερα ότι «δεν υπάρχει κανένας άλλος πιθανός υποψήφιος» για να τεθεί επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει κανένας άλλος πιθανός υποψήφιος, κανένας άλλος πιθανός αριθμητικός συνδυασμός» στο περιφερειακό κοινοβούλιο, όπου οι αυτονομιστές έχουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, ανέφερε ο Πουτζδεμόν σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την αναβολή της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης για τον διορισμό του Πουτζδεμόν ως επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.
Ο πρόεδρος Ρότζερ Τόρεντ κατηγόρησε το Συνταγματικό Δικαστήριο --το οποίο είχε απαγορεύσει τον διορισμό του Πουτζντεμόν χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει δικαστική άδεια για να παραστεί αυτοπροσώπως στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση-- ότι «παραβιάζει τα δικαιώματα εκατομμυρίων Καταλανών».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προειδοποιούσε για τους κινδύνους που διατρέχει ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου αν προχωρήσει στον διορισμό του Πουτζδεμόν παρά την απαγόρευση από την δικαιοσύνη.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΟ Κ ΘΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΟ ΛΑΛΟΥΝ Κ ΤΡΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου