Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Αυτή είναι η μικρότερη πόλη με πληθυσμό ένα... άτομο

O όρος «πόλη» μπορεί να ακούγεται υπερβολικός για αυτό το σημείο του χάρτη στη
Νεμπράσκα, αλλά το Monowi έχει κάτι το μοναδικό: πρόκειται για τη μικρότερη πόλη της Αμερικής με έναν μόνο κάτοικο, την Έλσι.




Δήμαρχος, βιβλιοθηκάριος και μπαργούμαν η ηλικιωμένη γυναίκα δηλώνει ευτυχισμένη και ότι δεν θέλει να φύγει από το συγκεριμένο μέρος παρά το γεγονός ότι ζει εκεί ολομόναχη.
1517273862644
Η πόλη που ιδρύθηκε το 1902 κι έχει έκταση 0,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων είχε τον μεγαλύτερο πληθυσμό (πάνω από 100 άτομα) τη δεκαετία του 1930, πριν οι νεότεροι κάτοικοι πάρουν την απόφαση να την εγκαταλείψουν για να βρουν αλλού την τύχη τους. Κατά τη διάρκεια της απογραφής του 2000 το χωριό είχε συνολικό πληθυσμό δύο άτομα, ένα παντρεμένο ζευγάρι, τον Ρούντι και την Έλσι. Ωστόσο, ο Ρούντι πέθανε το 2004 και η Έλσι δεν θέλησε να εγκαταλείψει την περιοχή.
Η ίδια μιλώντας στο BBC, αστειεύεται με την κατάστασή της λέγοντας ότι υπάρχουν και κάποια πλεονεκτήματα σε αυτή. «Ας πούμε, δεν χρειάζεται να στεναχωρηθώ με τις εκλογές γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός» ανέφερε  χαρακτηριστικά στο βρετανικό δίκτυο.
Η 84χρονη γυναίκα αν και ζει μόνη, βλέπει ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής που γνωρίζει εδώ και χρόνια κι έρχονται στο μπαρ που η ίδια ανοίγει κάθε μέρα, ενώ δέχεται επισκέψεις και από τουρίστες.
bbc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου