Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Στη «φάκα» 57χρονος για φοροδιαφυγή 2 εκατ. ευρώ


Δικογραφία σε βάρος 57χρονου για φοροδιαφυγή που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ
σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.




Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λειτουργίας παράνομου εμφιαλωτηρίου φιαλών υγραερίου, διενεργήθηκε έρευνα σε υποκατάστημα εταιρείας στην Αττική, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ηλεκτρονικά αντίγραφα φορολογικών παραστατικών.
Τα αντίγραφα αυτά είχαν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2006 έως και το Φεβρουάριο 2013, από δυο φορολογικούς μηχανισμούς σήμανσης (Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.) εκ των οποίων ο ένας ήταν αδήλωτος, ενώ όπως προέκυψε από το συγκεκριμένο μηχανισμό είχαν εκδοθεί περίπου (17.000) φορολογικά παραστατικά.
Από την ανάλυση των φορολογικών στοιχείων της εταιρίας, προέκυψε πληθώρα διοικητικών και ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε, η μη απόδοση στο δημόσιο συνολικών φόρων (1.003.176,22) ευρώ και συγκεκριμένα μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (715.042,89) ευρώ και μη απόδοση φόρου εισοδήματος (288.133,33) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ αντίγραφα της θα αποσταλούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να βεβαιωθούν διοικητικές παραβάσεις και προσαυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου