Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αυστρία: Έκρηξη σε σταθμό φυσικού αερίου - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

 
14 πυροσβεστικά οχήματα, 10 ασθενοφόρα, και 2 ελικόπτερα διάσωσης στην περιοχή - Ο τερματικός σταθμός του Μπάουμγκάρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη ΝορβηγίαΈνας νεκρός και τουλάχιστον 18
τραυματίες (ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού) είναι ο επίσημος απολογισμός, μέχρι και αυτή την ώρα, από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκαρτεν, στην ανατολική Αυστρία, το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία. Ξένα Μέσα, ωστόσο, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 τραυματίες, πληροφορίες που παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.





Στην περιοχή επιχειρούν δεκατέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 150 πυροσβέστες, δέκα ασθενοφόρα, και δύο ελικόπτερα διάσωσης.

«Πυκνοί καπνοί και τεράστια μαύρα σύννεφα έχουν καλύψει τον ουρανό», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Ο σταθμός φυσικού αερίου του Μπάουμγκαρτεν τυλίγεται στις φλόγες

Ο προϊστάμενος της ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη, Κωνσταντίνος Προκάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6fm, προχώρησε σε δηλώσεις, δίνοντας τις τελευταίες πληροφορίες για το περιστατικό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σταθμού φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο κύριος Προκάκης, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ οι αρχές αδυνατούν μέχρι και αυτή την ώρα να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια της έκρηξης.

Ο σταθμός έχει εκκενωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες από τον ρωσικό Τύπο, όλες οι εργασίες στο εργοστάσιο έχουν σταματήσει.




Ασύλληπτη εικόνα! - Σταθμευμένα αυτοκίνητα έχουν λιώσει από την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό, λίγα μέτρα μακρυά


Φωτογραφία από χρήστη του twitter που απαθανάτισε τις πρώτες φλόγες από την έκρηξη















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου