Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η Γαλλία κήρυξε πόλεμο με drones στους κλέφτες στρειδιών

Δραστικά μέτρα για να περιορίσουν το φαινόμενο που εντείνεται πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς τα στρείδια αποτελούν βασικό έδεσμα Drones, συστήματα εντοπισμού
GPS, περιπολίες με βάρκες που έχουν συστήματα νυχτερινής όρασης και έφιππους της δημοκρατικής φρουράς επιστρατεύει η Γαλλία, που ανοίγει πόλεμο σε όσους επιχειρήσουν να κλέψουν τόνους στρειδιών πριν την παραμονή της πρωτοχρονιάς.





Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα telegraph, τα στρείδια στη Γαλλία θεωρούνται εορταστική λιχουδιά. Στις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καταναλώνονται οι μισές καλλιέργειες.

Οι Γάλλοι τρώνε τα στρείδια ωμά με χυμό λεμονιού ή ξύδι και το συνοδεύουν με ένα ποτήρι λευκό κρασί. 
Ωστόσο, δύο φορές, κάτω από περίεργες συνθήκες, ένα τεράστιο μέρος της διαθέσιμης παραγωγής εξαφανίστηκε. Αυτό έγινε το 2008 και το 2011, με αποτέλεσμα οι τιμές να ανέβουν στα ύψη. Παράλληλα, αυξήθηκαν οι κλοπές σε ορισμένες περιοχές.

Κλοπές με λεία τα στρείδια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρώτη ληστεία έγινε νωρίς τον Οκτώβριο, όταν ένας παραγωγός στη δυτική Γαλλία έχασε επτά τόνους στρειδιών, δηλαδή τρία χρόνια δουλειάς, σε μια μόνο νύχτα.

Νέο κρούσμα σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, σε μια άλλη φάρμα στη δυτική Γαλλία κλάπηκαν 800 κιλά. Ο ιδιοκτήτης προτίθεται να κάνει μήνυση κατ' αγνώστων για το έγκλημα, που πραγματοποιήθηκε παρά την προσεκτική παρακολούθηση που γίνεται τόσο από αστυνομικές δυνάμεις όσο και από ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου