Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Τουρκία: Νυχτερινές επιδρομές της αντιτρομοκρατικής - Υπό κράτηση 20 ύποπτοι για συμμετοχή στο ISIS

Θεωρούνταν ότι σχεδίαζαν επίθεση στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς Είκοσι άτομα
τέθηκαν υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική. Οι ύποπτοι, εκ των οποίων 15 είναι ξένοι υπήκοοι, θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, θεωρείται ότι σχεδίαζαν επίθεση στην πόλη κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.






Οι επιδρομές έγιναν στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας, ένα χρόνο μετά την επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι επιδρομές έγιναν σε τέσσερις τοποθεσίες στην πόλη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιήσει τις εθνικότητες των ξένων υπόπτων.

Ανάλογες επιχειρήσεις έγιναν και τις προηγούμενες ημέρες. Σε επιχειρήσεις που έγιναν την Πέμπτη και την Παρασκευή τέθηκαν υπό κράτηση περίπου 195 άτομα.


Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο αριθμός των εν υπηρεσία αστυνομικών έχει διπλασιαστεί σε 37.000 και δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ή απαγορεύθηκαν σε ορισμένες περιφέρειες για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πολλές οδοί σε περιοχές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης θα παραμείνουν κλειστές ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα επιτρέπεται η είσοδος βαρέων οχημάτων, έχει ανακοινώσει επίσης η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου