Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ουκρανία: Έληξε η ομηρία στο ταχυδρομείο - Συνελήφθη ο ένοπλος

Ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά - Κρατούσε έντεκα ομήρους, εκ των οποίων δύο παιδιά - Δεν είχε κάνει γνωστά τα αιτήματά τουΑναίμακτα έληξε η ομηρία σε ταχυδρομείο στο Χάρκοβο,
καθώς απελευθερώθηκαν όλοι οι πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο, όταν εισέβαλε ένας άντρας ζωσμένος με εκρηκτικά.





Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σε μήνυμά του στο Twitter, «όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ ο δράστης συνελήφθη».

Λίγη ώρα νωρίτερα και ενώ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία ο ένοπλος άφησε ελεύθερους πέντε από τους ομήρους -τρεις γυναίκες και δύο παιδιά- και στη συνέχεια τους υπόλοιπους.
Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Σέρχι Κνιάζιεφ επιβεβαίωσε ότι κανείς από τους ομήρους δεν έχει τραυματιστεί.

Ο δράστης κρατούσε έντεκα ομήρους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, μέσα στο ταχυδρομείο. Υποστήριζε ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλούσε ότι θα τα πυροδοτήσει.

Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δεν είχε διατυπώσει αιτήματα, εξέφραζε όμως τη δυσαρέσκειά του γιατί στην πρόσφατη ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των ουκρανικών αρχών και των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας δεν απελευθερώθηκαν περισσότεροι κρατούμενοι.

«Ένας ένοπλος, ο οποίος εισέβαλε στο ταχυδρομείο που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του μετρό Kyivska κρατά ομήρους 11 άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, είχε αναφέρει πλευρά του στο Interfax ο αρχηγός της αστυνομίας Όλεγκ Μπλεχ.

Υπογράμμισε ακόμη ότι στο σημείο αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα.

Η Ουκρανία και οι αυτονομιστές αντάλλαξαν την Τετάρτη εκατοντάδες κρατουμένους. Ήταν η μεγαλύτερη τέτοια ανταλλαγή αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου