Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Απατεώνας έταζε εφάπαξ και επιδοτήσεις μέσα από το... κελί του!

Μαζί με μια γυναίκα συνεργό του κατάφεραν να υφαρπάξουν 3.500 ευρώ από μια 67χρονη Τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα από τη... φυλακή ένας 40χρονος απατεώνας,
ο οποίος συστηνόταν ως διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος και υποσχόταν επιδοτήσεις και εφάπαξ ασφαλιστικού βοηθήματος! Τα χρήματα που ζητούσε ως εγγύηση για την εκταμίευση των ποσών, τους ζητούσε να τα στέλνουν μέσω υπηρεσίας μεταφοράς στην 54χρονη συνεργό του.





Με αυτό τον τρόπο, οι δράστες κατάφεραν στις 13 και 14 Νοεμβρίου να εξαπατήσουν μία 67χρονη στην Αλεξανδρούπολη η οποία τους έστειλε 3.500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλη μια 58χρονη και δυο άνδρες ηλικίας 61 και 57 χρόνων στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα. Όμως, τα τρία υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν την κομπίνα και ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές. Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας των δυο πόλεων, «έδειξε» ότι τα τηλεφωνήματα προέρχονταν από κατάστημα κράτησης και ταυτοποιήθηκε ο 40χρονος ως ο «μαϊμού» τραπεζικός. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε και η 54χρονη που παραλάμβανε τα χρήματα.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος και των δυο για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απάτη και απόπειρα απάτης και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και σε άλλες παρόμοιες απάτες και να εντοπιστούν τυχόν θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου