Κυριακή 14 Μαΐου 2017

"κλείστε τα μικρόφωνα"Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτα-Άρτεμις


Πρώτη δημοσίευση: 15.10.2014
Κύριε Δημήτρη Μάρκου και κύριε Σταύρο Κατραμάδο, 
στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 06.10.2014 παρακολουθήσαμε άλλη μια αποκαρδιωτική εμφάνιση του θιάσου σας, και την προσβολή όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα:

Με την ανικανότητά σας, την τεμπελιά και της επιμελούς ενασχόλησης γύρω από μεγαλεπήβολα σχέδια αρπαχτής δεν έχετε μεριμνήσει ώστε εντός 48ωρου να υπάρχουν τα πρακτικά διαθέσιμα, παρόλο που και εσείς θα το επιθυμούσατε, αφού το επικαλεστήκατε.

Πρακτικές δεκαετίας του 1960 για αποφυγή απάντησης του στυλ "ανατρέξτε στα πρακτικά" "να δείτε πως το περάσαμε" είναι πολύ απαρχαιωμένες τακτικές και δεν μας εκπλήσσει που τις έχετε υιοθετήσει.

Οι Σύμβουλοι σας έκαναν απλά και ξεκάθαρα ερωτήματα, για παιδάκια δημοτικού, και είστε υποχρεωμένος να απαντάτε με τον ίδιο τρόπο, για παιδάκια του Δημοτικού. Οι δημότες είναι ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι, άνεργοι, καταπονημένοι από τις καθημερινές τους απαιτητικές υποχρεώσεις επιβίωσης, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση της οικογένειας τους μέσα από ένα δημοτικό μισθό, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να παρευρίσκονται στην εργασία τους, θέλουν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Δεν σας ρώτησε κανείς ούτε πόσα φάγατε ούτε πόσα κλέβετε.
Σας ρώτησαν απλά πράγματα, όπως:
Τι θα γίνει με το θέμα των μεταφορών των μαθητών :

Αν αληθεύει η πιθανότητα να κλείσει το Α.Τ. Αρτέμιδος και να συγχωνευθεί με αυτό των Σπάτων.

Ή πόσους αντιδημάρχους έχουμε και πόσοι από αυτούς πληρώνονται από τον Δήμο.

Αντί να απαντήσετε σαφώς, οι απαντήσεις ήταν "επικοινωνήσαμε με την περιφέρεια", "υπάρχει σχετικό δημοσίευμα" -που όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε τίποτα-, "μίλησα με τον διοικητή του τμήματος" ή "ανατρέξτε στα πρακτικά να δείτε πως το περάσαμε"
Στο τέλος, το μόνο που σας έμεινε ήταν να απαιτήσετε: "κλείστε τα μικρόφωνα".
Μέχρι και ο Σύμβουλος της παράταξής σας, ο κ.Μπέκας κατάλαβε ότι βρεθήκατε σε αδιέξοδο και επενέβη μήπως σώσει την κατάσταση με την δική του "ευγλωττία"!

Φυσικά σας καταλαβαίνουμε! Ο Δημήτρης Μάρκου εκπλήρωσε το όνειρο ζωής να αποκαλείται "Δήμαρχος" και να ξεφύγει από την ανεργία και ο κ. Σταύρος Κατραμάδος από δάσκαλος να γίνει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ενός Καλλικρατικού Δήμου.

Ας δείχνετε περισσότερο σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου και όταν ρωτάνε θέλουμε σαφείς απαντήσεις που θα συνοδεύονται με σχετικά έγγραφα. Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε και αναγκάζεστε να δεσμεύεστε να φέρετε σχετικά στοιχεία την επόμενη φορά καλό είναι να το κάνετε, χωρίς να πρέπει να σας ξαναζητηθεί.

Ειδικότερα, ήταν προσβλητική η τακτική παραπομπής σε πρακτικά που δεν υπάρχουν και η αναφορά σε έγγραφα που δεν μπορεί να υπάρχει πρόσβαση -το μόνο που κάνετε είναι η επιβεβαίωση της αδιαφορίας σας για το σώμα.

Ο καθένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους έχει επιφορτιστεί με την υποχρέωση να αντιπροσωπεύει τους δημότες που τον ψήφισαν επάξια. Αν δεν επιθυμήτε να ανταποκριθήτε στην προσωπική σας αυτή υποχρέωση -αυτό είναι προσωπικό σας πρόβλημα- τουλάχιστον επιτρέψτε στις δημοκρατικές διαδικασίες του έχει προβλέψει ο νομοθέτης να μπορούν οι υπόλοιποι να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς.








Πρώτη Δημοσίευση 

15/10/14 - 11:21 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου