Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

75 χρόνια Θέατρο Τέχνης

75 χρόνια Θέατρο Τέχνης
Ανέκδοτο υλικό και σπάνια κειμήλια από το αρχείο του Θεάτρου Τέχνης, εκτίθενται για πρώτη φορά, σε μια επετειακή έκθεση για τα 75 χρόνια παρουσίας του στη θεατρική ζωή του τόπου
Η Εθνική Ασφαλιστική, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης, διοργανώνει στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, μια ιδιαίτερη έκθεση με τον εύγλωττο τίτλο: «75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - 75 αντικείμενα».




Στην εν λόγω έκθεση θα παρουσιαστούν 75 αντικείμενα, με καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία, από τη μακρόχρονη πορεία του Θεάτρου Τέχνης, από την ίδρυση του, το 1942, με την άοκνη προσπάθεια και το όραμα του Κάρολο Κουν, έως τις μέρες μας. Κοστούμια, τμήματα σκηνικών και σκηνικά αξεσουάρ ιστορικών παραστάσεων, όπως οι «Όρνιθες» και οι «Πέρσες», προγράμματα, αφίσες, φωτογραφίες κ.ά, εκ των οποίων κάποια εκτίθενται για πρώτη φορά κι αποτελούν μέρος της θεατρικής ιστορίας του τόπου μας, καθώς έχουν φιλοτεχνηθεί από σημαντικούς συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης.

Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο αριθμός 75 είναι συμβολικός. Στόχος της έκθεσης, εκτός των άλλων, είναι να αναδείξει το ζήτημα της αξιοποίησης του αρχείου του Θεάτρου Τέχνης, που αριθμεί εκατοντάδες κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα και αρκετές χιλιάδες υλικού τεκμηρίωσης, όπως φωτογραφίες, μακέτες, προγράμματα παραστάσεων, κριτικές και αποκόμματα εφημερίδων. Η ιστορία του θεάτρου της χώρας μας, έτσι όπως γράφτηκε όλα αυτά τα χρόνια και εξακολουθεί να γράφεται ακόμη και σήμερα, αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό, που θα πρέπει να διαφυλάξουμε και να κληροδοτήσουμε στους επόμενους.

Τα εγκαίνια της ιδιαίτερης αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στις 19:00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουλίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Σπεύσατε, λοιπόν, να γνωρίσετε αυτό το όμορφο και άγνωστο κομμάτι της ιστορίας του θεάτρου!

Info
ΣΤΟart
Χώρος Τέχνης  της Εθνικής Ασφαλιστικής, Στοά Κοραή
Από την 1η Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 - 20:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 325 2352

Νικόλαος Μπάρδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου