Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Αννόβερο: πράσινη πόλη

Ακούστε όπερα, κάντε πατινάζ, επισκεφθείτε μουσεία, “χαθείτε” μέσα σε απέραντους κήπους και...
μιλήστε Ελληνικά με τους 10.000 ομογενείς μας που βρίσκονται εκεί. Το Αννόβερο, η πιο πράσινη πόλη της Γερμανίας, θα αποζημιώσει και με το παραπάνω την απόφασή σας να το επισκεφθείτε!
Βόλτα στην παλιά πόλη

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κομμάτι της πόλης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα πολλά μνημεία και κτήρια αξιόλογης αρχιτεκτονικής. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται η τεράστια εκκλησία "της αγοράς" και το παλιό δημαρχείο.

Εδώ, μπορείτε να θαυμάσετε επιβλητικά κτήρια καθώς και τον πύργο του Beguine. Λίγο πιο δίπλα, “στέκει” η περιοχή του Kreuz-Church-Quarter όπου το μεσαιωνικό κλίμα είναι έντονο λόγω της ύπαρξης πολλών γοτθικών ναών.
Τέλος, στα όρια της παλιάς πόλης θα βρείτε το παλιό θέατρο Ballhofeins αλλά και την τουριστική αγορά απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αναμνηστικά και διάφορα τοπικά προϊόντα.
Σημείο αναφοράς για το Αννόβερο αποτελεί η τεχνητή λίμνη Maschsee που βρίσκεται νότια του κέντρου της πόλης.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υδάτινη περιοχή της Κάτω Σαξονίας και είναι αγαπημένος προορισμός για ντόπιους και επισκέπτες, για βόλτες, βαρκάδες, κολύμβηση και – όταν παγώνει, τους χειμωνιάτικους μήνες – πατινάζ στον πάγο!

Μουσεία και ατέλειωτοι κήποι 

Ξεκινήστε την περιήγησή σας στα μουσεία της πόλης από το Μουσείο Sprengel το οποίο φιλοξενεί αξιόλογες συλλογές σύγχρονης τέχνης με έργα των σημαντικότερων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, μεταξύ των οποίων Picasso, Paul Klee, Max Ernst και Max Beckman.
Οι προσωρινές εκθέσεις που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια θεωρούνται από τις πιο ριζοσπαστικές της Ευρώπης και του έχουν χαρίσει μεγάλη φήμη.

Συνεχίστε στο Κρατικό Μουσείο Κάτω Σαξονίας (Niedersächsisches Landesmuseum), ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του είδους στη Γερμανία.
Εκεί, θα θαυμάσετε εκθέσεις βιολογίας, γεωλογίας και βοτανολογίας της βόρειας Ευρώπης και συλλογές που διηγούνται την ιστορία της Κάτω Σαξονίας, από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι το Μεσαίωνα.
Εξωτικά ψάρια, αμφίβια και ερπετά σας περιμένουν στο ενυδρείο του μουσείου, ενώ το Kindermuseum είναι αφιερωμένο στα παιδιά και, μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, τα εισάγει στoυς προϊστορικούς χρόνους.

Η καλλιτεχνική γκαλερί του μουσείου συμπληρώνει το σύνολο, με έργα τέχνης των Rembrandt, Van Dyck και Rubens.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους Κήπους Herrenhäuser, το μοναδικό παράδειγμα ολλανδικής αρχιτεκτονικής τοπίου που έχει επιβιώσει στην περιοχή. Σχεδιαστές από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τους αριστουργηματικούς αυτούς κήπους, με βάση τους κήπους των Βερσαλλιών. Ο Grosse Garten είναι ο μεγαλύτερος από τους κήπους, ένας λαβύρινθος από δέντρα και μονοπάτια.
Περιέχει μοναδικούς κήπους με μπαρόκ και ροκοκό στοιχεία, ένα από τα μεγαλύτερα σιντριβάνια της Ευρώπης και ένα υπαίθριο θέατρο, στο οποίο ανεβαίνουν έργα του Shakespeare και του Μολιέρου. Στον μικρότερο κήπο Berggarten θα βρείτε σπάνια είδη ορχιδέας και πολλά άλλα τροπικά άνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου