Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Αποκάλυψη “βόμβα” από τα Malta Files για τον Τούρκο Πρωθυπουργό

Αποκάλυψη “βόμβα” από τα Malta Files για τον Τούρκο Πρωθυπουργό
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περιουσία «μαμούθ» της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας σε φορολογικούς παραδείσους η οποία ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ!
Στη δίνη ενός τεράστιου οικονομικού σκανδάλου εμπλέκεται ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.




Οι ιστοσελίδες theblacksea.eu και mediapart.fr επικαλούνται τα «Malta Files» και μιλούν για περιουσία μαμούθ της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας η οποία ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η οικογενειακή επιχείρηση του Μπιλντιρίμ - ο οποίος είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν - έχει 11 πλοία με ξένη σημαία, εντεταγμένα σε ένα δίκτυο μυστικών εταιρειών στη Μάλτα, την Ολλανδία και τις Ολλανδικές Αντίλλες – συγκεκριμένα στο Κουρακάο.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ήδη λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες και συναλλαγές. Επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ο γιος του Γιλντιρίμ, η κόρη του, ο θείος του και οι ανιψιές του, φέρονται να αγόρασαν επτά ακίνητα αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων – όλα πληρωμένα σε μετρητά και ταυτόχρονα μέσα από μια ολλανδική εταιρεία η οικογένεια Γιλντιρίμ δώρισε ανώνυμα περίπου 600.000 ευρώ στον δήμο Πεντίκ, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, για την ανέγερση ενός νέου τζαμιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου