Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Υπουλη και Αργή Καταστροφή της Ελλάδας: Ενδιαφέρεται κανείς;

Πρώτη δημοσίευση 18.05.2017
Υπουλη και αργή Καταστροφή της Ελλάδας: Ενδιαφέρεται κανείς;
Η Οικονομική κρίση που βιώνουμε (που ξεκίνησε από το 2005 με τον Καραμανλή) είναι σχεδόν τίποτα μπροστά στην ολοκληρωτική περιβαλλοντολογική καταστροφή που  θα ζήσουμε.
Οι χαρακτηριστικά ανίκανοι επαρχιώτες άξεστοι πολιτικοί μας μένουν άπραγοι και αδιάφοροι όταν πλήττεται η χώρα.




Πρώτη ένδειξη αυτή της της πρακτικής είναι η αντιμετώπιση τους όταν έγινε ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας. Δεν αξίωσαν και δεν κινήθηκαν δικαστικά να εισπράξει η χωρά μας αμύθητα πόσα σε αποζημιώσεις από τις περιβαλλοντολογικές καταστροφικές επιπτώσεις των ισχυρών βομβαρδισμών στη γειτονική Γιουγκοσλαβία.

Αυτές τις μέρες, όπως κάθε χρόνο, έρχεται η Αφρικανική σκόνη. Φέτος, λόγω του πολέμου στην Βόρεια Αφρική  —Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Λίβανος, Υεμένη—, φέρνει μαζί της και ότι καρκινογόνο υπόλειμμα υπάρχει εκεί.
Η πολιτεία και όταν λέω "πολιτεία" εννοώ ολόκληρη τη Βουλή, ολόκληρο το υπουργείο περιβάλλοντος θα έπρεπε να συλλέξουν δείγματα, να κάνουν τις κατάλληλες κι αναμφισβήτητες αναλύσεις κι αμέσως να απευθυνθούν δικαστικά στον ΟΗΕ και να διεκδικήσουμε αμύθητα ποσά για την περιβαλλοντολογική καταστροφή μας σαν άμαχος πληθυσμός.

Οι τερατογενέσεις στην επόμενη εικοσαετία θα είναι τεράστιες στην Ελληνική επικράτεια.

Εμείς, σαν Ελλάδα, αποδείξαμε και αποδεικνύουμε κάθε μέρα την ανθρωπιά μας υποδεχόμενοι πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες, αλλά εντέλει αυτοί οι πόλεμοι γίνονται όλοι στη γειτονιά μας! Φυσικά, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για την ανθρωπιά μας που φιλοξενούμε πρόσφυγες.
Έχουμε, όμως το απόλυτο νομικό δικαίωμα να ζητήσουμε αποζημιώσεις για την περιβαλλοντολογική καταστροφή η οποία μας δημιουργείται από αυτούς τους πολέμους.
Αν διεκδικήσουμε επιθετικά τα νόμιμα συμφέροντα μας, πολύ πιθανόν να εξαφανιστούν και οι πρόσφυγες και οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
Τα ποσά που θα επιδικαστούν για αποζημίωση της Ελλάδας θα είναι τόσο μεγάλα, όσο τρομερό θα είναι το συμφέρον τους να μας αφήσουν να ζήσουμε μόνο με τις ασθένειες μας και τους καρκίνους που μας δημιουργεί όλη αυτή η ατέλειωτη χρήση πολεμικών πυρομαχικών παλαιάς και νέας γενιάς.
Δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε ποια θα είναι τα καταστροφικά τους αποτελέσματα μετά από μια εικοσαετία. Αλλά δεν είναι δύσκολο να την προβλέψουμε αν ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σας εκλαϊκευμένη μεν ελαφρά ανάλυση,που δεν περίμενα να βρω σε περιφερειακό Blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου