Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η λιτή ζωή του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Η λιτή ζωή του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο
Είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κι όμως μπορείς να του μοιάσεις. Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Berkshire Hathaway έχει πέντε συγκεκριμένες, απλές συνήθειες που μπορείς πολύ εύκολα να ακολουθήσεις.





1) Μένει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε το 1958
warren_buffet_house.jpg
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τους δισεκατομμυριούχους να μένουν σε επαύλεις, όχι όμως ο Γουόρεν Μπάφετ. Ο μεγαλοεπενδυτής μένει στο ίδιο σπίτι στην Όμαχα που είχε αγοράσει το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων (σήμερα το σπίτι θα κόστιζε 270.000 δολάρια).
2) Ο Μπάφετ ξεκινά τη μέρα του με ένα απλό πρωινό
breakfast.jpg
Ποιος χρειάζεται αυγά Μπένεντικτ και μιμόζα; Σίγουρα όχι ο Γουόρεν Μπάφετ. Όπως παραδέχτηκε στο CNBC, πριν πάει στο γραφείο σταματά στα McDonald's και τρώει εκεί πρωινό, αλλά και αρκετά από τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Όπως λέει ο φίλος του Μπιλ Γκέιτς, «τρώει κυρίως χάμπουργκερ, παγωτό και κόκα κόλα».
3) Οδηγεί το ίδιο αυτοκίνητο εδώ και χρόνια
xcars.jpg
Οι περισσότεροι CEO κυκλοφορούν με ακριβά, πολυτελή αυτοκίνητα, όμως ο Μπάφετ οδηγεί κάτι πολύ πιο σεμνό. Γενικά ο Μπάφετ ψάχνει να βρει αυτοκίνητα σε μειωμένες τιμές, ακόμα και μεταχειρισμένα.
4) Έχει «φθηνά» χόμπι
afforda.jpg
Ο ίδιος ο Μπάφετ έχει δηλώσει ότι του αρέσει πολύ να παίζει μπριτζ, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να παίζει έως και 12 ώρες την εβδομάδα. «Δεν θα με ένοιαζε να πάω στη φυλακή αν είχα τρεις συγκρατούμενους με τους οποίους θα μπορούσα να παίζω μπριτζ όλη μέρα» είχε δηλώσει κάποτε σε συνέντευξη.
5) Είναι γενναιόδωρος με τους φίλους του αλλά όχι υπερβολικά γενναιόδωρος
friend_gates.jpg
Τι θα μπορούσε άλλωστε να αγοράσει στον Μπιλ Γκέιτς; Αυτό που κάνει αντίθετα είναι να οδηγεί ο ίδιος έως το αεροδρόμιο για να τον παραλάβει όποτε τον επισκέπτεται στην Όμαχα, να του τηλεφωνεί συχνά και να του στέλνει γράμματα με ειδήσεις και νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου