Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Παράταση μέχρι το φθινόπωρο δίνει η κυβέρνηση για τα αδήλωτα

Παράταση μέχρι το φθινόπωρο δίνει η κυβέρνηση για τα αδήλωτα
Παράταση στην οικειοθελή αποκάλυψη για τα αδήλωτα εισοδήματα που, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr μπορεί τελικά να φτάνει έως και το φθινόπωρο -και όχι μόνον έως τις 30 Ιουνίου- σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση.
​Η παράταση θα έρθει με τροπολογία που θα κατατεθεί πιθανότατα σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, στο νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις».
​Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ρύθμιση θα προβλέπει αυξημένα πρόστιμα και προσαυξήσεις σε σχέση με όσους έσπευσαν και εντάχθηκαν πρώτοι. Όσοι ενταχθούν έως και αύριο που τυπικά λήγει η διορία του ν.4446/2016 θα επιβαρύνονται με 10%, ενώ για όσους ενταχθούν από τον Ιούνιο​ και μετά θα κλιμακώνεται σε 12% και ακόμα υψηλότερα.

Στις «άλλες διατάξεις» που θα προστεθούν επίσης με τροπολογία, αναμένεται να περιλαμβάνονται και διευκρινίσεις για θέματα όπως της φορολογίας αγροτών, επιχειρήσεων κλπ. που εκκρεμούσαν και έχουν προκαλέσει καθυστέρηση στην υποβολή των φετινών δηλώσεων Ε1.

του Κωστή Πλάντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου