Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Σύζυγος Παπαδήμου: «Με ενημέρωσαν από το γραφείο του, ήταν μεγάλο σοκ»

Περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε - Σταθερή η κατάσταση του Λουκά Παπαδήμου: Θα παραμείνει δύο ημέρες στη ΜΕΘ - Μέσα στην ημέρα πιθανότατα εξιτήριο για τους δύο συνοδούς του
Για το μεγάλο σοκ που πέρασε αλλά και για την υγεία του συζύγου της μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, Σάννα Ινγκράμ.
Η κ. Ινγκράμ αποκάλυψε πως την ενημέρωσαν για τον τραυματισμό του συζύγου της από το γραφείο του. Όπως αναφέρει δεν έχουν μιλήσει ακόμη, αλλά τη διαβεβαίωσαν πως θα γίνει σύντομα καλά.

«Σήμερα ήταν καλύτερα. Έχει διάφορα τραύματα και το πόδι του είναι χτυπημένο, και άλλα μικρά στα χέρια του. Ευτυχώς δεν ήταν πιο σοβαρό και το στομάχι του είναι εντάξει, δεν έχει σε όργανα εσωτερικά τραύματα. Ήταν μεγάλο σοκ! Φοβήθηκα πάρα πολύ όταν το έμαθα, περίμενα τον Λουκά στο σπίτι να γυρίσει και μετά θα έφευγα γιατί είχα μία δουλειά. Με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του και μου είπαν ότι κάτι έγινε και πάει στο νοσοκομείο. Μετά έμαθα τα χειρότερα, όταν ρώτησα γιατί. Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου από την έκρηξη και μετά, γιατί μπήκε στο χειρουργείο και μετά δεν γινόταν. Μου είπαν ότι μιλούσε με τους γιατρούς, αλλά για τα απαραίτητα. Με είχαν σε ένα δωμάτιο, που έχουν οι γιατροί και περίμενα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ η κατάστασή του κ. Παπαδήμου μετά την επίθεση που δέχθηκε εξελίσσεται ομαλά μετά το ήσυχο βράδυ που είχε.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο επικεφαλής θεράποντες ιατροί, ο διευθυντής Πλαστικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργος Χαρκιολάκης και ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Βασίλης Βουγάς, ο κ. Παπαδήμος θα χρειαστεί να μείνει άλλες δύο ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για καλύτερη παρακολούθηση της πορείας της υγείας του.

«Είναι σταθερή η κατάστασή του, είναι πολύ καλά, έχει αποσοληνωθεί. Θα τον κρατήσουμε για δύο ημέρες στη ΜΕΘ, αμέσως μετά όταν δούμε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή θα τον πάμε σε δωμάτιο. Έχει δική του αναπνοή και δεν χρειάζεται να φορά ούτα μάσκα» εξήγησαν οι δύο γιατροί.

Όσον αφορά το βαρύτερο από τα τραύματά του κ. Παπαδήμου στον δεξί μηρό οι γιατροί είπαν ότι είναι βαθύ και έχει φτάσει μέχρι τους μυς προσθέτοντας ότι θα αντιμετωπιστεί πλέον με συνεχείς αλλαγές.

Ερωτηθέντες για τα πρώτα λεπτά μετά την διακομιδή του πρώην πρωθυπουργού στο νοσοκομείο οι δύο γιατροί είπαν ότι «ήταν πολύ αγχωμένος, του είπαμε ότι όλα θα πάνε καλά, του εξηγήσαμε ότι θα καθαρίσουμε την πληγή με γενική νάρκωση. Όταν ξύπνησε ήταν πολύ ήρεμος και μας είπε ότι έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν».

Ακόμα καλύτερη είναι η κατάσταση των δύο συνοδών του κ. Παπαδήμου, με τον έναν από τους δύο να αντιμετωπίζει κάποιο μικρό πρόβλημα ακοής, καθώς σύμφωνα με τους δύο γιατρούς πιθανότατα θα πάρουν και οι δύο εξιτήριο σήμερα.Εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό αναφέρουν, πάντως, ότι χθες ατύπως η εφημερία είχε κλείσει ατύπως για τρεις ώρες και τα περιστατικά του ΕΚΑΒ κατευθύνονταν στα άλλα δύο νοσοκομεία που εφημέρευαν το Σισμανόγλειο και το Αττικόν.

Λίνα Κεκέση , Χριστιάνα Μπακατσιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου