Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Οι πραγματικοί Survivors: Το λιοντάρι και η αρκούδα που επέζησαν στη Μοσούλη

Αυτοί είναι οι πραγματικοί Survivors: Το λιοντάρι και η αρκούδα που επέζησαν στη Μοσούλη
Τα δύο άγρια ζώα βρήκαν τον τρόπο μέσα στον πόλεμο και την εγκατάλειψη και ενδέχεται να εξελιχθούν σε σύμβολα της ελπίδας και της αναγέννησης ενόψει μίας νέας εποχής για την ιρακινή πόλη
Όταν φτάσει στο τέλος του ο πόλεμος στο Ιράκ και τη Συρία θα αναδυθεί στην επιφάνεια η πραγματική έκταση της καταστροφής και της απώλειας.




Μέσα στα ερείπια, ωστόσο, η ζωή καταφέρνει πάντα να βρει τον τρόπο. Ανάμεσα στα ερείπια της γκρεμισμένης Μοσούλης στο Ιράκ, δύο τετράποδα κατάφεραν να επιζήσουν στον ζωολογικό κήπο της πόλης και να φυγαδευτούν από τις ΜΚΟ.

Την Τρίτη, ένα λιοντάρι και μία αρκούδα, τα μοναδικά ζώα που βρήκαν τον τρόπο να παραμείνουν ζωντανά μέσα στην κόλαση και την εγκατάλειψη, μεταφέρθηκαν μακριά από το πεδίο της μάχης. Ένα μεγάλο μέρος της ιρακινής πόλης ελευθερώθηκε από τους τζιχαντιστές, όμως οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, η ζωή δίνει το στίγμα της και στέλνει το μήνυμα ότι υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. Το λιοντάρι και η αρκούδα θα εξελιχθούν σε σύμβολα της αναγέννησης μίας πόλης και ενός έθνους, που καλείται να επανέλθει από τις -κυριολεκτικά- στάχτες του.

Δείτε τις φωτογραφίες...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου