Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ένα νησί στην καρδιά του ωκεανού

Ένα νησί στην καρδιά του ωκεανού
Φωτογραφίες από το πιο απομακρυσμένο κατοικημένο νησί της Βρετανίας. Περίπου 20 μίλια βορειοανατολικά των ακτών της Σκωτίας βρίσκεται το νησί Φούλα, ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά της Βρετανίας.
Ο πληθυσμός του νησιού, που ανήκει στις σκωτσέζικες νήσους Σέτλαντ, ανέρχεται στα τριάντα άτομα, που ζουν κυρίως από την κτηνοτροφία, εκτρέφοντας πρόβατα και πόνι.
Το νησί ανήκει από τις αρχές του 21ου αιώνα στην οικογένεια Holbourn, ενώ ο φυσικός πλούτος του είναι εξαιρετικά μεγάλος. Το όνομά του στη νορβηγική γλώσσα σημαίνει το «Νησί των Πουλιών», και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή για τα πτηνά και ως περιοχή ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος για τα φυτά και τη γεωλογία του.Καταπράσινες πλαγιές, απότομα και κοφτερά βράχια, ένας βαθυγάλαζος ωκεανός, γραφικές πετρόχτιστες κατοικίες, φώκιες, χνουδωτά πρόβατα και μικρά πόνι, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα αυτού του ιδιαίτερου τόπου, που οι λίγοι κάτοικοί του δεν θα το άλλαζαν για κανένα άλλο μέρος στον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των επισκεπτών της Φούλα μεγαλώνει διαρκώς, καθώς παρατηρητές πουλιών απ' όλο τον κόσμο έρχονται για να δουν τα σπάνια είδη που ζουν ή μεταναστεύουν εκεί. Ο φωτογράφος του Getty Images, Τζεφ Μίτσελ, επισκέφτηκε πρόσφατα το νησί και επέστρεψε με αυτές τις εικόνες των ανθρώπων, των ζώων και του τοπίου της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου