Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Έξι λόγοι για να πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι

Έξι λόγοι για να πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι
Πριν ξεκινήσει η μέρα με καφέ, ένα ποτήρι με νερό είναι θεραπευτικό για τον οργανισμό μας. Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό: το 75% των μυών, το 90% του εγκεφάλου, το 22% των οστών και το 83% του αίματός μας είναι νερό.
Εφόσον το καταλαβαίνουμε αυτό, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της κατανάλωσης νερού καθημερινά για την καλή υγεία και για την προστασία του σώματος μας από πολλές ασθένειες που μπορούν να το βλάψουν.
Επομένως όσο περισσότερο νερό πίνουμε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τόσο το καλύτερο για τον οργανισμό μας. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε άδεια στομάχι και καταναλώνουμε σημαντική ποσότητα νερού; Πολλοί μάλιστα έχουν αυτή τη συνήθεια το πρωί, μόλις ξυπνήσουν. Ποια είναι τα οφέλη του;

-Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός: Ένα μεγάλο ποτήρι και απαραίτητα δροσερό ποτήρι νερού μετά το ξύπνημα αυξάνει τον μεταβολισμό μέχρι και 24%.

-Ενυδάτωση του οργανισμού: Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε άμεσα, αλλά το σώμα μας «διψάει» μόλις ξυπνήσουμε, επειδή δεν έχουμε πιει νερό για 7-8 ώρες.

-Αποτοξίνωση: Η πρόσληψη υγρών βοηθά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Η κατανάλωση υγρών αμέσως μετά το ξύπνημα ενισχύσει αυτήν τη λειτουργία.

-Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία: Ο εγκεφαλικός ιστός περιέχει 75% νερό. Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί πλήρως όταν δεν είναι σωστά ενυδατωμένος. Σε αυτή την περίπτωση, ενδεχομένως να αισθανόμαστε εξαντλημένοι, να έχουμε αυξημένη κόπωση, ή μεταβολές της ψυχικής μας διάθεσης.

-Μειωμένη όρεξη: Σύμφωνα με μελέτη, οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα χάνουν 2-3 κιλά σε μια περίοδο τριών μηνών. Το νερό γεμίζει το στομάχι με μια ουσία που έχει 0 θερμίδες, ενώ μας κάνει αν αισθανόμαστε πλήρεις. Το να πίνουμε αρκετό νερό μόλις ξυπνήσουμε το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσει το παχύ έντερο, επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Συνολικά, η κατανάλωση ενός μεγάλου ποτηριού με νερό με άδειο στομάχι κάθε πρωί μόλις ξυπνήσουμε, έχει ως αποτέλεσμα:

- Πιο λαμπερό δέρμα
- Αυξημένη παραγωγή νέων κυττάρων
- Καλύτερη υγεία του λεμφικού συστήματος
- Μεγαλύτερη απώλεια βάρους
- Καλύτερος καθαρισμός του παχέος εντέρου
- Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ασθένειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου