Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Αυτά είναι τα 15 πιο ακριβά υλικά του κόσμου

Αυτά είναι τα 15 πιο ακριβά υλικά του κόσμου
Σε αυτά περιλαμβάνονται αρκετές ναρκωτικές ουσίες καθώς και μέταλλα που είναι ικανά να καταστρέψουν τον πλανήτη μας
Τελικά δεν είναι είναι μόνο ο χρυσός που κοστίζει ακριβά και αξίζει μια περιουσία...
Αν και οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει το χρυσό με ένα από τα πλέον ακριβά μέταλλα, υλικά ή ουσίες στον κόσμο, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται ούτε στην πρώτη δεκάδα με αυτά που μπορούν να βρεθούν ή να παραχθούν.

Αντίθετα, υπάρχουν αρκετά άλλα με πολλαπλάσιο κόστος. Και δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά δεν χρησιμοποιούνται για εντυπωσιασμό ή για επίδειξη πλούτου, καθως περιλαμβάνονται αρκετές ναρκωτικές ουσίες και μέταλλα που είναι ικανά να καταστρέψουν τον πλανήτη μας

Τα 15 υλικά, μέταλλα ή ουσίες που ακολουθούν, θεωρούνται τα πιο ακριβά όσον αφορά στη τιμή που έχουν ανά γραμμάριο.

Δείτε ποιες είναι:

Χρυσός

Κόστος: 56,73 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται:  Εκτός από τις χρήσεις του ως κόσμημα, αυτό το αρχαίο μέταλλο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε  για την ηλεκτρική αγωγιμότητα του αλλά και την αντοχής του στη διάβρωση.
Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!Ρόδιο


Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Το ρόδιο χρησιμοποιείται κυρίως σε καταλύτες αυτοκινήτων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Πλατίνα

Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο.
Που χρησιμοποιείται: Η πλατίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης σε επιστημονικά πειράματα, σε κοσμήματα, και σε αντικαρκινικά φάρμακα.


Μεθαμφεταμίνη

Κόστος: 100 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Αυτό το εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό  προκαλεί μεγάλη ευφορία και είναι δημοφιλές στους εφήβους ναρκομανείς.
Κέρατο Ρινόκερου

Κόστος: 110 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Όπως πιστεύουν κυρίως στο Βιετνάμ, η πολύτιμη ιδιότητα του π είναι ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Κυρίως ιατρικές είναι και οι λοιπές χρήσεις του, που περιλαμβάνουν τη θεραπεία του πυρετού αλλά και άλλες ασθένειες .

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Ηρωίνη

Κόστος: Η υψηλής ποιότητας ηρωίνη μπορεί κοστίζει μέχρι και 131 δολάρια/γραμ
Που χρησιμοποιείται: Είτε χορηγείται με ένεση, είτε εισπνέεται, είτε καπνίζεται, και πετυχαίνει να αλλάξει τις υποσυνείδητες λειτουργίες. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς ή ακόμη και κώμα.
Κοκαΐνη

Κόστος: 215 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία, όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας .

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


LSD

Κόστος: Η κρυσταλλική μορφή του LSD κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια ανά γραμμάριο. 
Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία και ψευδαισθήσεις, όμως μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα υγείας .

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Πλουτώνιο

Κόστος: Περίπου 4.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται:Υπάρχουν δύο είδη πλουτωνίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε για στρατιωτικούς σκοπούς είτε για πυρηνικούς αντιδραστήρες. 

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Παινίτε

Κόστος: 9.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Πιστεύεται ότι είναι το πιο σπάνιο ορυκτό πετράδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρυσταλλοθεραπεία ή απλά να γίνει ένα όμορφο συλλεκτικό αντικείμενο

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!Τααφέιτε

Κόστος:  2.500 έως 20.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται:  Εκτιμάται ότι είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο σπάνιο από τα διαμάντια.  Και καθώς είναιπάρα πολύ ανθεκτικό χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα. 
Τρίτιο

Κόστος: 30.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Το τρίτιο χρησιμοποιείται στις αυτοφωτιζόμενες «φωσφορίζουσες» επιγραφές εξόδου που βρίσκονται σε θέατρα, σχολεία και κτίρια γραφείων. Υπάρχουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια τέτοιες επιγραφές μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Διαμάντια

Κόστος:  55.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Ένα καράτι άχρωμο διαμάντι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 11.000 δολάρια, ενώ χρωματιστό κοστίζει πολύ περισσότερο.

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Καλιφόρνιο 252

Κόστος: 27 εκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Για ένα στοιχείο που είναι τόσο απίστευτα ακριβό για την παραγωγή του, δεν υπάρχει καμία πρακτική χρήση . Δημιουργήθηκε μόνο μία φορά  από τότε που ανακαλύφθηκε το 1950. 

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Αντιύλη

Κόστος: 62.500 δισεκατομμυρία δολαρία ανά γραμμάριο 
Που χρησιμοποιείται: Η αντιύλη θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως καυσίμο σε διαστημόπλοια. Χρειάζεται απίστευτα ακριβή τεχνολογία για τη δημιουργία της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου