Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

WSJ: Ήταν αναμενόμενο να επαναστατήσουν οι Έλληνες

WSJ: Ήταν αναμενόμενο να επαναστατήσουν οι Έλληνες
Η στρατηγική των Ευρωπαίων ήταν πάντα να κερδίσουν χρόνο σε βάρος της Ελλάδας, σημειώνει «Τι έκπληξη, δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σ' έναν λαό όπως φέρθηκε η Ε.Ε. στην Ελλάδα και να περιμένεις να μην επαναστατήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στη Wall Street Journal ο αρθρογράφος Holman Jenkins.

Όπως επισημαίνει στο άρθρο του η στρατηγική των Ευρωπαίων ήταν πάντα να κερδίσουν χρόνο σε βάρος της Ελλάδας. Η κυριαρχία των ψηφοφόρων ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα στο ελιτίστικο σχέδιο της Ευρωζώνης και είναι και ο λόγος που αντιμετωπίζει σήμερα την τρίτη περίπου ελληνική κρίση, εξαιτίας της εκλογής ενός κόμματος κατά της λιτότητας στις κυριακάτικες εκλογές.

Ωστόσο, ένα πράγμα έχει αλλάξει όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος. Μετά από πέντε χρόνια πίεσης στους Έλληνες, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί τώρα τους λένε: Άντε φτιάξτε μας τη μέρα, εγκαταλείψτε την ευρωζώνη... Αυτό όμως δεν σημαίνει σύμφωνα με τον Holman Jenkins ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει, σε μεγάλο βαθμό, άμοιροι ευθυνών. Η οικονομία τους είναι γεμάτη διαφθορά και επικρατούν η ευνοιοκρατία και η γραφειοκρατία και πάνω απ' όλα οι Έλληνες είπαν ψέματα στους πιστωτές τους για τα ελλείμματά τους.


www.newmoney.gr 

1 σχόλιο:

  1. θα ήθελα πολύ να απαντήσω προσωπικά στον σχολιαστή της Wall Street Journal, αλλα μάλλον αυτό ειναι αδύνατων. Στην τελευταία του πρόταση λέει ότι οι Έλληνες είπαν ψέματα για τα ελλείματα τους!! Αυτοί που προσκόμισαν τα αρχεία της Ελληνικής πλευράς δεν πήραν την άδειά μας,για να ξέρουμε τι έγραψαν, δεύτερων δεν ήταν όλος ο ελληνικός λαός αυτός που είπε ψέματα αλλά οι κ.κ εκλεγμένοι από το λαό. Μην μας βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι με τον Σημίτη και τον Στουρνάρα. Τρελαίνομε, πρώτα λέει δίκιο έχουν που επαναστάτησαν και μέσω της ψήφου τους έστειλαν στο διάολο και μετά μας τα χώνει. Δεν γ.......εις που γ......εις πάνε για να διαβάσεις ποιος, που και πότε άρχισε την κομπίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου