Οδηγίες παρασκευής του Glogg
Υλικά για 6 - 8 άτομα
- 2 κομμάτια τζίντερ ξεφλουδισμένο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κακουλέ
- 3 κανέλες
- 40 γαρύφαλλα
- 100 ml σταφίδες
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 60 λεπτά.
2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι.
3. Τοποθετώντας το ποτό στο ψυγείο μπορούμε να το διατηρήσουμε για ένα μήνα.
4. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε ζεσταίνουμε 100ml, λίγο, προσέχοντας να μη βράσει, μαζί με μισό λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί. Σερβίρεται σε φλιτζάνια αφού προσθέσουμε λίγες σταφίδες.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr
- 2 κομμάτια τζίντερ ξεφλουδισμένο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κακουλέ
- 3 κανέλες
- 40 γαρύφαλλα
- 100 ml σταφίδες
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 60 λεπτά.
2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι.
3. Τοποθετώντας το ποτό στο ψυγείο μπορούμε να το διατηρήσουμε για ένα μήνα.
4. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε ζεσταίνουμε 100ml, λίγο, προσέχοντας να μη βράσει, μαζί με μισό λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί. Σερβίρεται σε φλιτζάνια αφού προσθέσουμε λίγες σταφίδες.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου