Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τρακτορας κόντρα σε μια Koenigsegg

Η απόλυτη μονομαχία σε πίστα.Μια θεαματική κόντρα έστησαν οι Σουηδοί, με πρωταγωνιστές το φορτηγό της Volvo με το πρώτο στον κόσμο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη σε όχημα της κατηγορίας και το Koenigsegg One:1. Η απόδοση του φορτηγού φτάνει τους 540 ίππους ενώ του One:1 τους εξωπραγματικούς 1.360 ίππους.
Πίσω από το τιμόνι του Volvo βρίσκεται ο Tiff Needell, πρώην οδηγός αγώνων και παρουσιαστής και δοκιμαστής αυτοκινήτων στην εκπομπή 5th Gear. Η κόντρα έχει ως άξονα την προώθηση του νέου κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο είναι ικανό να προσφέρει εκτός από άνεση και σπορ αίσθηση.
Η κόντρα είναι πραγματική και για να υπάρχει μια ισορροπία, το Volvo θα κάνει έναν γύρο, ενώ το One:1 δυο πριν τον τερματισμό τους. Μπορεί και σε αυτή την αναλογία να ακούγεται απλό για το θηρίο των 1.360 ίππων, αλλά όπως δηλώνει και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Christian von Koenigsegg, δεν είναι, αφού το φορτηγό είναι αρκετά γρήγορο.
«Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη I-Shift είναι πραγματικά απίστευτο. Λειτουργεί γρήγορα, αλλάζοντας ταχύτητα χωρίς να κόβει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου, αλλά και ανεπαίσθητα. Όταν φρενάρεις κατεβάζει πολύ ομαλά και άνετα. Αυτό το φορτηγό σίγουρα έχει σπορ καρδιά» δήλωσε ο Tiff Needell.Ακολουθούν τα βίντεο από την ιδιαίτερη αυτή κόντρα, με δηλώσεις των πρωταγωνιστών και όλα τα παραλειπόμενα, αλλά και ένας γύρος με on board κάμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου