Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας «επιτίθεται» στους τζιχαντιστές

Σφοδρή επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε η βασίλισσα
Ράνια της Ιορδανίας σε ομιλία της στην Σύσκεψη Κορυφής για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Αμπού ΝτάμπιΗ βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας μίλησε με σκληρά λόγια για τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, τους οποίους κατηγόρησε ότι οδηγούν με τις πράξεις τους τον αραβικό κόσμο στον Μεσαίωνα, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και εκείνους που δείχνουν ανοχή απέναντι στους τζιχαντιστές, επισημαίνοντας ότι φέρουν μερίδιο ευθύνης για την ταχεία εξάπλωσή τους.

Η 44χρονη βασίλισσα συμμετείχε την Τρίτη στην Διάσκεψη Κορυφής για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Αμπού Ντάμπι και τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το twitter και το facebook για να δείξει εικόνες αποτροπιασμού και να προωθήσει την ιδεολογία του. Η σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας αναφέρθηκε ακόμα και στα βίντεο αποκεφαλισμού που έχουν δώσει στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, τα οποία χαρακτήρισε «βίντεο τρόμου» και τους ίδιους «αιμοδιψείς δολοφόνους».
Η βασίλισσα της Ιορδανίας τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι απλά οι μαχητές του και «δεν εξοντώνεται με μία σφαίρα», αλλά πρόκειται για μια ιδεολογία, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον αραβικό κόσμο με «όπλα» την Εκπαίδευση και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σε αυτό το σημείο η βασίλισσα υπενθύμισε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει πέσει νεκρός, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, επειδή η ιδεολογία που αυτός ανέπτυξε εξακολουθεί να υφίσταται.

«Μια μειοψηφία άθεων εξτρεμιστών χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κλέψει την ταυτότητά μας», υποστήριξε για τους τζιχαντιστές η βασίλισσα Ράνια και κάλεσε τους Άραβες να «επιτεθούν» στο Ισλαμικό Κράτος ανεβάζοντας στο διαδίκτυο εικόνες που να δείχνουν την θετική πλευρά των Αράβων και του αραβικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου