Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ: «Ούτε ένα κιλό δεν θα πάει στους ιδιώτες, ούτε ένα μέτρο»

Το χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της υπηρεσίας Καθαριότητας το Συνεργείο οχημάτων και το Γραφείο κίνησης,  ο Αντιδήμαρχος Νομικός Αντώνης υπεύθυνος για τον καθαρισμό των δυο πόλεων, μιλώντας με τους εργαζόμενους (στον απόηχο της συνάντησης του προσωπικού με τον Δήμαρχο) υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
 «Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μέρα με τη
μέρα, να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ακόμη περισσότερο, στον αγώνα που δίνουμε για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Επεσήμανε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας  είναι υποστελεχωμένη καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων λόγω αποχωρήσεων και μη αντικατάστασης του προσωπικού, ενώ  παράλληλα πρέπει να παράγεται έργο».
Απαντώντας σε ερωτήσεις των εργαζομένων ο Αντιδήμαρχος με σαφήνεια και αφοπλιστική ειλικρίνεια είπε!
«Κατ αρχήν, δεν περιμέναμε  να  αναλάβουμε, για να μάθουμε την κατάσταση που βρίσκονται οι πόλεις μας.
Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος, οι πόλεις της Αρτέμιδος και των Σπάτων δεν είναι καθαρές. Το λένε οι δημότες το λέμε εμείς το λένε όλοι»

 
Με την αγωνία των εργαζομένων ότι εδώ και καιρό έχουν φουντώσει οι συζητήσεις για παραχώρηση στους ιδιώτες μέρους των υπηρεσιών καθαριότητας, ρωτήθηκε  πώς τοποθετείστε απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
«Ούτε ένα κιλό δεν θα πάει στους ιδιώτες, ούτε ένα μέτρο».
«Ετοιμάζουμε το νέο προϋπολογισμό με κονδύλια και προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης για την καθαριότητα άλλα και το πράσινο. Αυτή τη στιγμή διαμορφώνουμε τις κινήσεις μας και σε λίγο καιρό δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας θα υπάρξει θεαματική αλλαγή. θα δρομολογήσουμε λύσεις προς το συμφέρον του Δήμου σε πρότυπο ιδιώτη, με δημόσιο χαρακτήρα. Προχωράμε  σε μελέτες που έχουν στόχους την αποκομιδή ,την ανακύκλωση, έως την αξιοποίηση των τόσων κλαδιών, που μας δυσκολεύουν το έργο. Να πω για πέλλετ να πω για καινούργια οχήματα. Επίσης ο κανονισμός καθαριότητας που θα συνταχθεί, έτσι ώστε να ξέρει και ο πολίτης, αλλά και οι εργαζόμενοι, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
Εσείς οι εργαζόμενοι δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα εφόσον κάνετε την δουλεία σας όπως πρέπει και όχι όπως ξέρατε και όλα θα πάνε καλά».
Επίσης ρωτήθηκε αν έχουν λόγο οι εργαζόμενοι να ανησυχούν από την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης, με την οποία διαβεβαιώνει -και νομοθετικά- ότι όσοι επιμεριστούν στη μικρότερη ποσόστωση του 15%  ώστε στη συνέχεια να υπάρξει μια μεγάλη ανακατάταξη προσωπικού στους Δήμους  που θα έχει από υποχρεωτικές μετατάξεις έως και απολύσεις. 
«Ως διοίκηση έχουμε υποχρέωση να δούμε όλο το σύστημα από την αρχή, είναι ένα άδικο μέτρο αλλά όλα  θα μπουν στη θέση τους». 

13 σχόλια:

  1. Καλά τα λέτε κ. Αντιδήμαρχε! Άλλα γιατί δεν τα λέτε θεσμικά και στους εκπροσώπους των εργαζομένων; Γιατί αρνείστε μια συνάντηση - συζήτηση με τα Δ.Σ. των νόμιμων εκπροσώπων τους; Η πλειοψηφία των μελών τους προέρχεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Ποιος ο λόγος να κάνετε επιλεκτικές συναντήσεις; Μήπως εκεί σας "βολεύουν" τα αυτιά που ακούν; Μήπως εκεί θα βγούνε προς τα έξω αυτά που επιθυμείτε; Η στηρίζετε έτσι κάποια "δικά σας" παιδιά; Απορίες που χρίζουν απαντήσεων!!! Υπάρχουν βέβαια κι άλλα προβλήματα με την συγκεκριμένη υπηρεσία που δεν βγαίνουν προς τα έξω γιατί δεν "βολεύουν"!!! Θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε για την λύση τους; Εδώ είμαστε και περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν χαρακτηρίζετε επιλεκτική τη συνάντηση ενός αντιδήμαρχου καθαριότητας με τους εργαζομενους στην υπηρεσία καθαριότητας δεν είναι να απορούμε που ο κυριάκος σας έχει πάρει τα σώβρακα (δυστυχώς)...

      Όσο αφορά την άρνηση της διοίκησης να συναντήσει τα σωματεία που αναφέρετε, μάθαμε οτι στις 27/10 ο Δήμαρχος ανέφερε δημοσίως ότι "θέσατε όρο" να παρευρίσκεται το σύνολο αντιδημάρχων, συμβουλίων, προέδρων τοπικών, ε αυτό δεν είναι συνάντηση αλλά συγκέντρωση 20 και βάλε ατόμων.

      Τέλος αυτά τα περί δικών μας παιδιών, να τα πείτε στον καθρέφτη ανατρέχωντας σε τοποθετήσεις προισταμένων, μείωση ή αναστολή ποινών, μετατάξεις, παρακάλια και ότι άλλο ρουσφέτι έχετε ζητήσει (και κατά 99% έχετε πετύχει) από τις διοικήσεις.

      Διαγραφή
    2. Αυτο το ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΔΙΚΟ κειμενο 9 03 το εγραψαν αι αγωνιστες συνδηκαλησταρχοι ?
      ΤΙ ΚΑΡΑ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΟ κειμενο ειναι αυτο?
      ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ ?Δεν ντρεπεσθε να γραφετε ετσι?ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ αν στελνετε τετοια κειμενα ?
      Ακου βολευει και ξεβολευει....Μαλλον εσεις ΞΕΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ μου φαινεται και ΦΩΝΑΣΚΕΙΤΕ ΓΡΑΠΤΩΣ ....κυριοι εκπροσωποι ΑΠΡΟΣΩΠΟΙ .ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ και η εποχη της ΜΠΟΥΚΑΣ των φωτοπουλεων παρηλθε κυριοι συνδικα λησταρχοι ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΣΑΛΙΡΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ.Αλλαξε παρασταση δεν παιζουμε ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ παιζομε ΔΡΑΜΑ και μερος του δραματος ΜΑΣ ειστε και εσεις.Δεν σηκωνουμε πλεον αλλα ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΔΙΚΑ ΚΟΛΠΑ .γιατι Σας πληρωνουμε εμεις ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ να πατε σπιτι σας που μας καθησατε στον σβερκο και μας βουρδουλιαζετε και απο πανω.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΤΗΡΟΥΝ ΠΧ ΩΡΑΡΙΑ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
      Εχετε αποθρασυνθει και αυτο θα σας οδηγησει στον ολεθρο.Τοσα χρονια μας βασανιζετε .
      ΩΣ ΕΔΩ .

      Διαγραφή
  2. Αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι οι δημοτες δεν θα ανεχτουμε αλλο τετοιου χαμηλου επιπεδου υπηρεσιες. Η Δημοτικη αρχη ειναι νεα και εχει ενα μικρο χρονικο περιθωριο ανοχης. Για τους εργαομενους του δημου μας τα περιθωρια αμοχης εχουν τελειωσει εδω κσι καιρο. Βλεποντας να αντιδρουν ετσι καταλαβαινουμε οτι για πρωτη φορα σταματησε το χαιδεμα. Αυτο μας ευχαριστει ιδιαιτερως. Ο κοσμος που πληρωνει αδρα τελη περιμενει εργο και μονο εργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ .....ΤΡΙΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΚΟΝΖΙΛΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    Μονο με αυτους θα γελαμε ?ΑΚΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ....
    Εκλεισε το Κατσαλιρομαγαζο ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΑΠ ΕΞΩ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διακρινω δυστυχως πολυ αντιδημοκρατικη συμπεριφορα απο την διοικηση σας θυμιζω [κλειστε τα μικροφωνα, εγω ειμαι εδω και κανενας αλλος ,ορισμο συμπαραστατη του δημοτη ενας υποψηφιος απο την παραταξησας δημοτικος συμβουλος της παραταξης σας σπαει την πορτα στο κτηματολογιο και συλλαμβανεται και πολλα αλλα]Σοβαρευτειτε

      Διαγραφή
  4. Αντι δημοκρατικο ειναι υπαλληλοι να βαζουν ορους οτι τους γουσταρει να μην δουλευουν να μην βλεπουν την διαφθορα μεσα στην υπηρεσια τους και να μας ζητανε ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.
    Καιρος ειναι οτι ΑΥΤΗ Η Αντιδημοκρατικη και ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ συμπεριφορα των υπαλληλων να αλλαξει πρωτα απο αυτους.Αυτο περιμενουμε και οχι ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ....που τα βαρεθηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΙΡΜΕΣ ΑΥΤΟΙ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΚΡΕΤΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ..ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μονος ικανοτατος προεδρος που περασε ποτε απο την αρτεμιδα ειναι ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΡΕΤΣΗΣ. Εργατικοτατος, κοντα στον συναδελφο με αριστες γνωσεις, αντικειμενικος, που για ορισμενα λαμογια που λυμμενουν τον Δημο με προσωπικες τους ανησυχιες ειναι ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ.
    Γερα Προεδρε μην ακους μη βλεπεις τι γραφουν, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ προτιμουν τη διαλυση του Δημου μας γιατι ετσι θελει η τροικα και οι προδοτες του συστηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ειπες ανθρωπε μου ΛΥΜΜΕΝΟΥΝ που σημαινει μενουν στα λυμματαΑυτο ακριβω λεω και εγω μενουν στα ΚΑΤΣΑΛΙΡΕΙΑ ΛΥΜΜΑΤΑ Αν θες να πεις λυμαινονται ΕΕΕΕΕΕ ΕΙΝΑΙ αλλη λεξη φιλε και ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΕΙΣ οταν ψελνεις ΔΟΞΑΣΤΙΚΑ για να μην παρεξηγιεσαι με αυτα που γραφεις
    Και δεν λυμαινονται ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ για ονομα του θεου τον εκαψες τον ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ με αυτα που σκαλιζεις....
    Εκτος αν ο ιδιος ο ικανοτατος ειναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΣΕΙΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ οποτε στο σκουπιδιαρικο και μονον επειγοντως.....που μου θελει και ΠΡΟΕΔΡΗΛΙΚΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προεδράρα........όποιος Δήμαρχος τον κάνει να δουλέψει ...τέρμα.....θα βγένει για πάντα Δήμαρχος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άστοχη και κακογραμμένη παρέμβαση από το συνδικάτο των εργαζομένων. Προκαλεί έκρηξη ακόμα και σε εμάς που είμαστε εργαζόμενοι σε άλλους φορείς που ευτυχώς οι συνδικαλιστές μας δεν κάνουν τέτοιου επιπέδου παρεμβάσεις. Εικόνα του Δήμου είναι το χάλι της πόλης που υπηρετεί και εξυπηρετεί της Αρτέμιδος. Χάλι η πόλη και χάλι οι υπηρεσίες του Δήμου. Πρέπει να καταλάβει το συνδικάτο των εργαζομένων σε μια πόλη σε ένα δήμο που προσφέρει τόσο χάλια υπηρεσίες στον πολίτη ότι δεν νομιμοποιείται να κάνει κριτική σε κανένα παρά μόνο αφού κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του. Τέλος τα ψέματα Δήμαρχε προχώρα μην σταματάς οι αντιδράσεις αυτές μόνο δικαίωση αποτελούν για σένα στα μάτια των πολιτών. Άλλαξε τα όλα στον Δήμο πρώτα από όλα βάλε αυτούς που δεν δούλευαν να δουλέψουν όσο και να φωνάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου