Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Θα κάνει πίσω ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στα σχέδιά του να κατακτήσει το Διάστημα;

Θα κάνει πίσω ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στα σχέδιά του να κατακτήσει το Διάστημα;
Μετά τη συντριβή του «SpaceShipTwo» και τον ένα νεκρό...Στο σημείο της τραγωδίας ο ιδρυτής της Virgin - Δεν πτοούνται οι «μελλοντικοί αστροναύτες», μεταξύ των οποίων οι Στίβεν Χόκινγκ, Τζάστιν Μπίμπερ, Άστον Κούτσερ και Ράσελ Μπραντ

Με ενθουσιασμό είχε ανακοινώσει το σχέδιό του για ταξίδι στο διάστημα ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας Virgin, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ενώ είχε αποκαλύψει ότι θέλει να τον συνοδεύουν και τα παιδιά του στην πρώτη πτήση της Virgin Galactic.






Τα μεγαλεπήβολα σχέδια, όμως, του ευφυούς επιχειρηματία, συναντούν σημαντικά εμπόδια μετά την τραγωδία που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης γύρω από τη Γη του αεροσκάφους SpaceShipTwo.



Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, το SpaceShipTwo συνετρίβη πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, λίγο μετά την αποκόλλησή του από το WhiteKnightTwo, το σκάφος, δηλαδή, που το μετέφερε σε μεγαλύτερα ύψη, προκειμένου από εκεί να ξεκινήσει την πτήση του.







Από τη συντριβή έχασε τη ζωή του ο συγκυβερνήτης, ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι ο δεύτερος πιλότος.

Η εταιρεία αρχικά έκανε λόγο για «αποτυχία κατά τη διάρκεια της πτήσης», ενώ αργότερα ο ιδρυτής της εταιρείας εξέφρασε την θλίψη του για το περιστατικό.

«Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος από την τραγική απώλεια» δήλωσε ο Μπράνσον, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η σκέψη του βρίσκεται με την οικογένεια του κυβερνήτη.

Ο Μπράνσον, αμέσως μετά το δυστύχημα, ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στην Καλιφόρνια, ώστε να συναντηθεί με την ομάδα που χειρίζεται το πρόγραμμα της Virgin Galactic, ενώ στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναρτήθηκε μήνυμα μετά το τραγικό περιστατικό, που αναφέρει: «Το Διάστημα είναι σκληρό, αλλά αξίζει. Θα επιμείνουμε και θα συνεχίσουμε μαζί».



Την ίδια ώρα, ειδικοί ομοσπονδιακοί ερευνητές αναμένεται να φτάσουν στο σημείο της συντριβής για να ερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε 50 λεπτά μετά την απογείωση του σκάφους.

Πάντως, αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πρόβλημα που εντοπίστηκε στα καύσιμα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που κατασκευάζει τον πύραυλο RocketMotorTwo να αναφέρει πως αυτά αποτελούνται από μια νέα φόρμουλα. Παρ' όλα αυτά, τόνισε ότι είχαν δοκιμαστεί σε συνθήκες εδάφους και είχαν περάσει όλους τους ελέγχους.





«Είναι ένα βήμα πίσω για όσους θα ήθελαν να κάνουν βόλτα στο Διάστημα», δήλωσε ο Τζον Λόγκσον, πρώην διευθυντής του τμήματος Διαστημικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Ανάμεσα στους «μελλοντικούς αστροναύτες» συγκαταλέγονται οι Στίβεν Χόκινγκ, Τζάστιν Μπίμπερ, Άστον Κούτσερ και Ράσελ Μπραντ, ενώ συνολικά 700 είναι όσοι ενδιαφέρονται να «περπατήσουν» γύρω από τη Γη.

Παρά το περιστατικό ωστόσο, ένας από τους υποψηφίους δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το σχέδιό του για το διαστημικό ταξίδι.

Ο Κεν Μπάξτερ, λοιπόν, όπως αναφέρει το Associated Press, δεν σκοπεύει να κάνει πίσω και δηλώνει σίγουρος πως η πτήση θα πραγματοποιηθεί αργά ή γρήγορα.

«Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη με τους πιλότους, αλλά είμαι έτοιμος να πάω στο διάστημα με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον», δήλωσε ο Μπάξτερ.



Ο Μπράνσον από την περιοχή της συντριβής έκανε λόγο για πολύ δύσκολες στιγμές για όσους εργάζονται στην εταιρία και τόνισε ότι διενεργείται έρευνα γύρω από τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Το χρωστάμε στους πιλότους μας να ανακαλύψουμε τι πήγε στραβά και μόλις το βρούμε και εφόσον το ξεπεράσουμε, θα διαβεβαιώσουμε ότι το όνειρο θα συνεχίσει να ζει», δήλωσε ο πολυεκατομμυριούχος.

Επισήμανε, μάλιστα, πως οι 400 εργαζόμενοι της εταιρίας και πολύς ακόμα κόσμος θα ήθελε να δει το όνειρο του ταξιδιού γύρω από τη Γη να γίνεται πραγματικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου