Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Το Παρίσι από ψηλά, με τη ματιά ενός θαλασσαετού


Από τον Πύργο του Άιφελ στο Τροκαντερό.Εντυπωσιακό βίντεο και εικόνες από αυτήν την
πτήση, όπως της κατέγραψε μια Action Cam στερεωμένη στην πλάτη του αρπακτικού Ενας θαλασσαετός, το είδος του οποίου έχει εκλείψει από τη Γαλλία εδώ και 50 χρόνια, ελευθερώθηκε από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και πέταξε πάνω από τον Σηκουάνα για να φτάσει στο Τροκαντερό, όπου τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και ο εκπαιδευτής του, Jacques Olivier Travers.



Απολαύστε το εντυπωσιακό βίντεο και τις εικόνες από αυτήν την πτήση. Πρόκειται για ένα από τα λίγα βίντεο που θα έλεγε κανείς ότι μας προσφέρουν πραγματικά εικόνες μέσα από το βλέμμα του αετού. Τα βίντεο γυρίστηκαν με την Action Cam Mini HDR-AZ1 της Sony, η οποία στερεώθηκε στην πλάτη του αετού και κατέγραψε ολόκληρη την πτήση.



Ο Travers ηγείται της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Freedom, η οποία έχει ως στόχο της τον επαναπατρισμό των θαλασσαετών στη φυσική τους κατοικία στις γαλλικές και τις ελβετικές Άλπεις.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Action Cam την καθιστούν ικανή να προσφέρει βίντεο Full-HD με ομαλή κίνηση χάρη στην τεχνολογία SteadyShot της Sony. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα λήψης δεδομένων τοποθεσίας μέσω δορυφόρου (GPS), αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να αποκτήσει η Freedom τις πληροφορίες που χρειάζεται για το έργο της. Επιπλέον, λόγω του μικρού μεγέθους της Action Cam, μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί πάνω σε αετούς χωρίς να εμποδίζει το πέταγμα τους.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου