Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗ ΠΡΟΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Μιχάλης Γιαννίτσης
Ο Γρηγόρης Καραντινάκης, πανικόβλητος, ζώντας τις τελευταίες του μέρες στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, προσπαθεί να περάσει το τελευταίο πακέτο ταινιών (πολλών χιλιάδων ευρώ!!!) των γνωστών του πελατών που οι ίδιοι υπογράφουν και την γνωστή επιστολή στήριξής του!! Ούτε ένας από τους υπογράφοντες δεν είναι αθώος. Όλοι έχουν χρηματοδοτηθεί κατά καιρούς με πολλές χιλιάδες ευρώ.

Έτσι βάζει φίλους του δημοσιογράφους να δημιουργήσουν κλίμα ότι δήθεν οι ταινίες μένουν ξεκρέμαστες και ότι έχουν ξεκινήσει γύρισμα και θα μείνουν στην μέση.

Απορία: Πως ξεκινήσανε γύρισμα αφού δεν έχει γίνει η τελική έγκριση; Και αναφερόμαστε στην ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου «Wasted Youth», ένας από τους πρώτους που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του υπέρ του Καραντινάκη. Πως ξεκίνησε γύρισμα; Τι εγγυήσεις έχει πάρει και με τι αντίκρισμα από τον Καραντινάκη;

Η ταινία «Καύσωνας» της γαλλικής συμπαραγωγής, τι υποσχέσεις έχει πάρει η παραγωγός της Φένια Κοσοβίτσα από τον Καραντινάκη, που και αυτή φαρδιά πλατιά έχει βάλει την υπογραφή της;

Όλα αυτά αναφέρονται σε άρθρο της Καθημερινής, άρθρο του κ. Αιμίλιου Χαρμπή στις 16/07/2014 με τίτλο «Κάνοντας Σινεμά στην Ελλάδα». Το άρθρο είναι καθαρά κατευθυνόμενο και έχει σκοπό μόνο πως θα δώσει το Ε.Κ.Κ εκβιαστικά τα λεφτά στους πελάτες του κ. Καραντινάκη.

Είναι ντροπή για τον δημοσιογράφο και την Καθημερινή να στήνουν τέτοια πελατειακά άρθρα. Αντί να αναφέρουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση, τα προβλήματα με την διανομή, χρηματοδοτήσεις των νέων κινηματογραφιστών και άλλα γίνονται δημοσιεύματα για τις μίζες.

Ποια είναι η στάση του Δ.Σ. σε αυτά τα απαράδεκτα;

Μιχάλης Γιαννίτσης
Τρεις φορές «μεταξεταστέος» από τα πρόγραμματα του Ε.Κ.Κ.
γιατί τόλμησα να φέρω project χωρίς παραγωγό-πελάτη του Καραντινάκη
που ο ίδιος με πίεζε να πάω σε έναν τους «γνωστούς» του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου