Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Βρέθηκαν οι βέβηλοι «ποντικοί» νεκροταφείων σε Σπάτα, Καλύβια, Παιανία, Κορωπί και Μαρκόπουλο;

veviloi nekrotafeia
Μια σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη σύλληψη από άνδρες της ΔΙΑΣ, τριών ατόμων οι οποίοι ενέχονται σε πλήθος κλοπών σιδερένιων και χάλκινων
αντικειμένων κάθε λογής ίσως οδηγήσει στην εξιχνίαση της βεβήλωσης πολλών νεκροταφείων Μεσογείτικων πόλεων.
Οι τρείς Έλληνες πολίτες ηλικίας 31, 35 και 41 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Μάνδρα της Δυτικής Αττικής και πέραν των άλλων κλοπών ομολόγησαν ότι είχαν αρπάξει από το νεκροταφείο της πόλης και δεκάδες μπρούτζινα κανδήλια και σταυρούς!
Παράλληλα ενέχονται σε τουλάχιστον δέκα κλοπές σιδερένιων και χάλκινων αντικειμένων, καλωδίων, φωτοβολταϊκών, εργαλείων και άλλων αντικειμένων από αποθήκες, εταιρείες, αντλιοστάσιο, οικόπεδα, δημόσια κτίρια, εργοτάξια στην ίδια περιοχή της Μάνδρας.
Υπενθυμίζεται ότι πολλά από τα νεκροταφεία των Μεσογείων έχουν βεβηλωθεί από συμμορίες αγνώστων οι οποίοι έχουν ξεγυμνώσει, κυριολεκτικά, τα μνήματα από κάθε λογής μεταλλικά αντικείμενα.
Χωρίς ίχνος σεβασμού προς τις τελευταίες κατοικίες εκατοντάδων ανθρώπων τα μέλη των συμμοριών αυτών έχουν κάνει επιδρομές στα νεκροταφεία των Σπάτων, της Αρτέμιδας, των Καλυβίων, του Κορωπίου και του Μαρκοπούλου.
Ό,τι αρπάζουν από τα νεκροταφεία το πωλούν ως μέταλλο σε επιχειρήσεις – τα λεγόμενα σκραπατζίδικα – αποκομίζοντας έτσι πολύ μεγάλο κέρδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους όλα τα χτυπήματα σε νεκροταφεία γι’ αυτό και στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ γίνεται αναφορά για εξέταση της συμμετοχής των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


ΑΠΟ: notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου