Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Πόσα βγάζει ένας... καθαριστής σκηνών εγκλήματος; Ένα επάγγελμα δύσκολο, αλλά άκρως προσοδοφόρο

Ένα άτομο που εργάζεται με πλήρη απασχόληση ως τεχνικός βιολογικού κινδύνου μπορεί να βγάλει από $35.000 έως $80.000 το χρόνοΣε όλο το δωμάτιο υπάρχει αίμα. Είναι στους τοίχους, στο πάτωμα, στο πόμολο της πόρτας, στους διακόπτες κάτω από το κρεβάτι, παντού...

Η περιγραφή δεν προέρχεται από μία αστυνομική σειρά, ή ταινία τρόμου, αλλά από τον Doug Baruchin, πρόεδρο της Island Trauma Services, της εταιρείας που αναλαμβάνει να καθαρίζει σκηνές εγκλημάτων.

Ο 48χρονος Baruchin είναι στη συγκεκριμένη δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια. Αν και ξεκίνησε ως εταιρεία ανακατασκευής και ανακαίνισης χώρων, ασχολείται πλέον αποκλειστικά με τον "καθαρισμό βιολογικού κινδύνου".

Ο καθαρισμός του τόπου εγκλήματος δεν είναι ένα λαμπερό επάγγελμα, αλλά είναι άκρως προσοδοφόρο. Πέρυσι καταγράφηκαν 333 δολοφονίες στην πόλη της Νέας Υόρκης μόνο.

Το 2013, η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 30 άτομα, έκανε πάνω από $500.000 τζίρο. Ένα άτομο που εργάζεται με πλήρη απασχόληση ως τεχνικός βιολογικού κινδύνου μπορεί να βγάλει από $35.000 έως $80.000 το χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου