Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Όμιλος Π. Γερμανού: Μέσω ιδίων κεφαλαίων επενδύει 100 εκ. ευρώ το 2013

Ο όμιλος Olympia Development, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού προχωρά σε επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ, το 2013. Τα κεφάλαια θα διατεθούν από τις καταθέσεις - κέρδη του επιχειρηματία, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό να ενισχυθεί ο κλάδος retail του ομίλου, που περιλαμβάνει τις εταιρίες Public, Multirama, getitnow.gr.

Όπως δηλώνουν τα στελέχη του ομίλου, η επένδυση θα δημιουργήσει 180 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 120 το πρώτο εξάμηνο και οι 60 το δεύτερο. Σήμερα ο όμιλος Γερμανού απασχολεί 4.500 υπαλλήλων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ τα έσοδα από τις εξαγωγές καλύπτουν άνω του 85% των ετήσιων πωλήσεων του ομίλου.

Όπως δήλωσε στην “Κ” ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, σύμβουλος διοίκησης του ομίλου, “με την απόφασή μας για επενδύσεις στην Ελλάδα, εκτός από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θέλουμε να προσελκύσουμε και άλλους Έλληνες επιχειρηματίες να βοηθήσουν τη χώρα σε αυτήν την κρίσιμη χρονικά στιγμή που αλλάζει σελίδα και εισέρχεται σε πορεία ανάπτυξης”.

Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μεταξύ άλλων, θα επεκταθεί το δίκτυο καταστημάτων Public από 18 σε 50 καταστήματα, ενώ με δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το 2013 θα γίνουν επενδύσεις στον βιομηχανικό τομέα δραστηριοτήτων του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου