Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΠΠ&Π ΄'Ο ΞΕΝΟΦΩΝ΄' ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ -ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 στις 19.00, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Σπάτων «Χρήστος Μπέκας», ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος βράβευσε τον
Ζαχαρία Φώτη κάτοικο Αρτέμιδος ο οποίος είχε μαθητεύσει στην πρώην Φιλαρμονική του Δήμου Αρτέμιδος, για τις εξαιρετικές μουσικές επιδόσεις του απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα.
Η εκδήλωση άρχισε με ρεσιτάλ κλαρινέτου, από τον Ζαχαρία Φώτη στο κλαρινέτο και τον πιανίστα Κόρδη Παύλο.
Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος κα Μάρκου Παναγιώτα η οποία είπε:
Σήμερα θα παρακολουθήσουμε ένα Ρεσιτάλ κλαρινέτου από τον Ζαχαρία Φώτη, τον οποίο βραβεύουμε όπως ήδη ακούσατε για τις εξαιρετικές μουσικές επιδόσεις του και την εκπροσώπηση της Ελλάδος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUROVISION YOUNG MUSICIANS που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2012 στην Βιέννη. Ο Ζαχαρίας Φώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 είναι μόνιμος κάτοικος Αρτέμιδος.  Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε  την μουσική του παιδεία με μαθήματα πιάνου και θεωρητικών.
Επίσης μαθήτευσε στην πρώην Φιλαρμονική Αρτέμιδος όπου παρακολούθησε μαθήματα σαξόφωνου.
Συμμετείχε στην σχολική συμφωνική ορχήστρα και μπάντα ως κλαρινέτο εξάρχων   ( concertino ) αλλά και ως σολίστ . Το έτος 2006 έγινε  μέλος της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της κυρίας Νίνας Πατρικίδου, υπό την αιγίδα της Ε.Ρ.Τ  στην θέση του πρώτου κλαρινέτου όπου πραγματοποίησε εμφανίσεις ως σολίστ στο Μουσείο Μπενάκη, στην Λυρική Σκηνή και συμμετείχε σε πλήθος άλλων συναυλιών και ραδιοφωνικών μεταδόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου