Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Εξυπνες καταθετικές λύσεις για όλα τα γούστα

Η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, εκτός των άλλων, ανέδειξε τις καταθέσεις ως το «οξυγόνο» όχι μόνο των τραπεζών αλλά και των ίδιων των πολιτών. Παρά τις συνεχείς
πιέσεις πρώτα από το εξωτερικό και δευτερευόντως στο εσωτερικό, οι ελληνικές τράπεζες διασφάλισαν τις καταθέσεις των πολιτών μέχρι το τελευταίο ευρώ. Μάλιστα, προσφέρουν καταθετικές και αποταμιευτικές λύσεις οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα αντίστοιχα προϊόντα ευρωπαϊκών τραπεζών: καταθέσεις προθεσμίας με δυνατότητα πρόσθεσης κεφαλαίου, ανταγωνιστικά επιτόκια ακόμη και για μικρά ποσά πρόσθεσης στον λογαριασμό, αποταμιευτικές λύσεις για νέους.


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Ευρωπαϊκό Ταμιευτήριο»
Ο καταθετικός λογαριασμός «Ευρωπαϊκό Ταμιευτήριο» προσφέρει για ποσά άνω των 10.000 ευρώ προνομιακό κλιμακούμενο επιτόκιο (σε σχέση με το απλό ταμιευτήριο), συνδεδεμένο με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μεγιστοποιώντας την απόδοση των κεφαλαίων των καταθετών. Για ποσά μικρότερα των 10.000 ευρώ ισχύει το επιτόκιο του απλού λογαριασμού ταμιευτηρίου. Το επιτόκιο είναι συνδεδεμένο με το επιτόκιο της ΕΚΤ, το οποίο εφαρμόζεται σε ολόκληρο το υπόλοιπο του λογαριασμού, εξασφαλίζοντας υψηλές επιδόσεις στους καταθέτες. Τα επιτόκια καθορίζονται ανάλογα με το ύψος του κεφαλαίου και τη χρονική διάρκεια της κατάθεσης. Για ποσά από 330.000 ευρώ και άνω το επιτόκιο είναι διαπραγματεύσιμο.
«Προθεσμιακές καταθέσεις σε ευρώ»

Οι «Προθεσμιακές καταθέσεις σε ευρώ» συνδυάζουν την ασφάλεια με τις υψηλές αποδόσεις και προσφέρουν: δυνατότητα επιλογής διάρκειας κατάθεσης από 1 έως 365 ημέρες, ανταγωνιστικό επιτόκιο που καθορίζεται ανάλογα με το ύψος του κεφαλαίου και τη χρονική διάρκεια της κατάθεσης, παραμένει σταθερό για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, προφυλάσσοντάς την από πιθανή πτώση των επιτοκίων και είναι διαπραγματεύσιμο για ποσά από 330.000 ευρώ, με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης, που εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο περιορίζοντας τις μετακινήσεις, αυτόματη μεταφορά των τόκων σε συνδεδεμένο λογαριασμό καταθέσεων πρώτης ζήτησης επιλογής σας (ταμιευτηρίου, τρεχούμενου ή όψεως) και δυνατότητα πρόσθετης κατάθεσης στη λήξη της προθεσμίας και δυνατότητα προσθήκης επιπλέον δικαιούχων (φυσικά πρόσωπα). Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 3.000 ευρώ.

ALPHA BANK
«Προθεσμιακή Alpha Μηνιαία Πρόοδος»

Με τις προθεσμιακές καταθέσεις «Alpha Μηνιαία Πρόοδος» οι καταθέτες κερδίζουν αφενός σε αποδόσεις και αφετέρου σε ελευθερία. Ειδικότερα, τα πλεονεκτήματα του προϊόντος είναι τα εξής: προνομιακό κλιμακούμενο επιτόκιο, μηνιαία καταβολή τόκων και απόδοση του κεφαλαίου κάθε μήνα στην επέτειο του προϊόντος. Οι καταθέτες μπορούν να προσθέτουν επιπλέον χρήματα στο αρχικό κεφάλαιο, με το συνολικό (αρχικό και αύξηση) να συνεχίζει να ανανεώνεται κανονικά έως τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης. Τα βασικά χαρακτηριστικά της κατάθεσης είναι τα εξής: ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης 50.000 ευρώ, μέγιστο ποσό αρχικής καταθέσεως 500.000 ευρώ, δυνατότητα αύξησης του κεφαλαίου κάθε μήνα στην επέτειο με χρέωση του συνδεδεμένου λογαριασμού καταθέσεων του πελάτη. Ποσό αύξησης πλέον του αρχικού κεφαλαίου: από 5.000 έως 200.000 ευρώ για όλη τη διάρκεια των έξι μηνών. Η προθεσμιακή προσφέρεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα συνδυασμών ποσού, διάρκειας και αποδόσεων. Τα επιτόκια για τον πρώτο μήνα είναι τα εξής: 3,15% τρίμηνη, 4,10% 6μηνη Plus, 6μηνη 4,25%, 6μηνη Gold 4,5% και 12μηνη Platinum 4,55%.

«Alpha Μισθοδοσία»

Κλιμακούμενο προνομιακό επιτόκιο 4,25% προσφέρει η Alpha Bank στον λογαριασμό «Alpha Mισθοδοσία». Το υπόλοιπο ποσό κατάθεσης τοκίζεται πάντα στο σύνολό του σύμφωνα με το επιτόκιο της κλίμακας στην οποία εμπίπτει. Η παρούσα προνομιακή τιμολόγηση ισχύει για έναν τραπεζικό λογαριασμό ανά πρόσωπο. Για τα ποσά πάνω από 3.000 ευρώ το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 0,25%. Τα προνόμια που διαθέτουν οι καταθέτες είναι: άνοιγμα λογαριασμού χωρίς υποχρέωση προαπαιτούμενου ελάχιστου ποσού, ποσό μισθοδοσίας, δωρεάν τριμηνιαίο αντίγραφο κινήσεων, δωρεάν χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa για συναλλαγές στα ΑΤΜ και αγορές ή αναλήψεις μετρητών σε όλο τον κόσμο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Προθεσμιακές «+Συν-Πλην»

Η νέα 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση «+Συν-Πλην» της Τράπεζας Πειραιώς συνδυάζει απόδοση, απόδοση τόκων κάθε μήνα αλλά και απόλυτη ευελιξία. Το επιτόκιο καταθέσεων ανήλθε σε 4,10%. Οι δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη κατάθεση είναι: υψηλό επιτόκιο καταθέσεων 4,10%, απόδοση τόκων κάθε μήνα, απόλυτη ευελιξία, καθώς οι καταθέτες μπορούν να βάζουν και να βγάζουν τα χρήματά τους οποτεδήποτε θέλουν χωρίς κόστος. Συγκεκριμένα, ο καταθέτης προσθέτει ή αφαιρεί χρήματα, από 500 ευρώ και έως το μισό της αρχικής κατάθεσης, έτσι ώστε το κεφάλαιο που θα προκύπτει να παραμένει μεταξύ του ±50% του αρχικού. Το επιτόκιο είναι μικτό ετησιοποιημένο. Ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης 20.000 ευρώ.

«Mε το Παραπάνω»
Η προθεσμιακή κατάθεση «Με το Παραπάνω» της Τράπεζας Πειραιώς εξασφαλίζει υψηλές και ανοδικές αποδόσεις χωρίς δεσμεύσεις.

Το προϊόν αυξάνει το επιτόκιο και προσφέρει σιγουριά και ελευθερία κινήσεων. Το χαρακτηριστικό του είναι το κλιμακούμενο επιτόκιο με ανοδικές αποδόσεις κάθε μήνα με διάρκεια 6, 12, 18 ή 24 μήνες. Το ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης είναι πολύ χαμηλό, καθώς φτάνει τα 5.000 ευρώ. Η απόδοση των τόκων είναι κάθε μήνα ή τρίμηνο.

Οι καταθέτες έχουν τη δυνατότητα να έχουν διαθέσιμα τα χρήματα και την ημερομηνία καταβολής των τόκων χωρίς καμία επιβάρυνση (η τρίμηνη απόδοση τόκων αφορά μόνο στη διάρκεια των 18 μηνών).
Με την προθεσμιακή κατάθεση «Με το Παραπάνω» τριετίας οι καταθέτες έχουν επιτόκιο 3% για τον πρώτο χρόνο, 4% για τον δεύτερο και 5% για τον τρίτο. Το ποσό αρχικής κατάθεσης είναι 30.000 ευρώ.

EUROBANK
«Υπέρ σας»

Ο προθεσμιακός λογαριασμός «Υπέρ σας» της Eurobank σχεδιάστηκε ώστε όλα να λειτουργούν επ' ωφελεία των καταθετών. Επιπλέον, ο προθεσμιακός λογαριασμός προσφέρει την ευελιξία, κάθε δίμηνο, να προσθέτετε νέα χρήματα -έως το 40% του κεφαλαίου-, αυξάνοντας το ποσό του προθεσμιακού σας λογαριασμού. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 10.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο για ποσά μέχρι 30.000 είναι 3,5% και κλιμακωτά φτάνει έως 4,5%.

«Μεγάλο Ταμιευτήριο»

Το υψηλότερο επιτόκιο (2%) από οποιονδήποτε λογαριασμό απλού ταμιευτηρίου προσφέρει η Eurobank, ανεξαρτήτως ποσού. Τα χρήματά σας παραμένουν διαθέσιμα χωρίς περιορισμό προσφέροντας: υψηλό επιτόκιο από το πρώτο ευρώ, απόδοση τόκων κάθε έξι μήνες, επιτόκιο ανταμοιβής για κάθε νέα κατάθεση. Συγκεκριμένα, ισχύει για νέο άνοιγμα λογαριασμού «Μεγάλο Ταμιευτήριο», νέα κατάθεση χρημάτων για εσάς που ήδη έχετε το «Μεγάλο Ταμιευτήριο». Για κάθε κατάθεση που υπερβαίνει το μέσο ετήσιο υπόλοιπο του λογαριασμού σας κατά το προηγούμενο έτος απολαμβάνετε υψηλότερο επιτόκιο ως ανταμοιβή για την αύξηση της αποταμίευσής σας.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Προθεσμιακή «Ανεβαίνω Extra 3 και 6 μηνών»

Οι καταθέτες μπορούν να επωφεληθούν από την απόλυτη ευελιξία, την απόδοση που προσφέρει η πλήρης και ολοκληρωμένη γκάμα ευέλικτων προθεσμιακών και ιδιαίτερα ανταγωνιστικών λογαριασμών «Ανεβαίνω Extra 3 και 6 μηνών». Το επιτόκιο ξεκινά από 3,75% και φθάνει έως 6,75% (για τους έξι μήνες). Το ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης ανέρχεται σε 20.000 ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα πρόωρης μερικής εξόφλησης χωρίς ποινή, αρκεί το ποσό που μένει να είναι τουλάχιστον το εκάστοτε ελάχιστο της αρχικής κατάθεσης.

«Αποταμιεύω»

Το πρόγραμμα «Αποταμιεύω» επιβραβεύει τους καταθέτες που καταβάλλουν ένα μηνιαίο ποσό στον λογαριασμό τους. Μπορείτε να επιλέξετε το ποσό που θέλετε να καταβάλλετε στον λογαριασμό, από 30 έως 300 ευρώ, να απολαμβάνετε επιτόκιο προθεσμιακής κατάθεσης και να δείτε τις επενδύσεις σας να αποδίδουν. Το επιτόκιο είναι υψηλό προνομιακό κυμαινόμενο 3,55% ίσο με το επιτόκιο προθεσμιακής κατάθεσης διάρκειας ενός μήνα για ποσό 50.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 0,50%. Τα βασικά στοιχεία του λογαριασμού είναι: δυνατότητα αύξησης ή μείωσης της μηνιαίας καταβολής, δυνατότητα επιπλέον καταθέσεων οποιουδήποτε ποσού και μικρό ποσό αρχικής κατάθεσης από 30 ευρώ. Επιπλέον, οι δικαιούχοι αποκτούν το προνόμιο συμμετοχής στην ειδική ετήσια κλήρωση που πραγματοποιείται την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου), από την οποία αναδεικνύονται 10 τυχεροί στους οποίους η τράπεζα καταθέτει το ποσό των 50 ευρώ κάθε μήνα για ένα ολόκληρο έτος. Το προνομιακό επιτόκιο και η συμμετοχή στις κληρώσεις παρέχονται ως επιβράβευση στους συνεπείς πελάτες, οι οποίοι δεν παραλείπουν καμία μηνιαία καταβολή και δεν πραγματοποιούν αναλήψεις.

«Μεγαλώνω»
Από τα πρώτα και πιο επιτυχημένα καταθετικά προϊόντα για παιδιά, ο καταθετικός λογαριασμός «Μεγαλώνω» από το Τ.Τ. μετράει σήμερα πάνω από 146.000 πιστούς μικρούς φίλους. Με δώρο τον πρώτο τους κουμπαρά, τα παιδιά που αποκτούν λογαριασμό «Μεγαλώνω» απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια και δώρα, ενώ οι γονείς με το προνομιακό επιτόκιο και την εγγύηση που προσφέρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο νιώθουν σίγουροι για το μέλλον των παιδιών τους. Ακόμη πιο σημαντικό, με την κάρτα μέλους τα παιδιά αποκτούν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχουν αυτόματα στις εβδομαδιαίες κληρώσεις του Λαϊκού Λαχείου, με δυνατότητα αναδιπλασιασμού των αποταμιεύσεών τους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Εξυπνες καταθετικές λύσεις για όλα τα γούστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου