Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Κλοπιμαία αξίας 300.000 ευρώ βρέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης

Ούτε μία ούτε δύο αλλά συνολικά 24... περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε
σπίτια, που έλαβαν χώρα από το 2008 και στη συνέχεια το 2010, 2011 και 2012 στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 38 και 40 ετών  και   σε βάρος 37χρονης επιχειρηματία του Ηρακλείου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, που διενεργεί η  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ενεχυροδανειστήριο στο Ηράκλειο, ιδιοκτησίας της 37χρονης, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι το λειτουργούσε , ο 40χρονος άνδρας που συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, προσήλθε στον χώρο, ο 38χρονος ως υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος, ο οποίος είχε στην κατοχή του τσάντα  στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν :

• Μία (1) ζυγαριά ακριβείας,
• Το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων τριακοσίων πενήντα (8.350) ευρώ και
• Ποσότητα κοσμημάτων διαφόρων ειδών, συνολικού βάρους  (1.526) γραμμαρίων  καθώς και πενήντα πέντε (55) χρυσές λίρες Αγγλίας,

Για τις πράξεις αυτές, ο 38χρονος, δεν κατείχε τα απαιτούμενα παραστατικά έγγραφα  και δεν περιλαμβάνονταν στο Βιβλίο εγγραφών του καταστήματος.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 38χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα συνολικού βάρους (592) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάθεσης και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, καθώς και συσχέτισης αυτών με εκκρεμείς υποθέσεις κλοπών, τα αναφερόμενα είδη κοσμημάτων, κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Από την μέχρι σήμερα προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας έχουν αναγνωριστεί και αποδοθεί στους παθόντες, μεγάλο μέρος των ανευρεθέντων - κατασχεθέντων  κοσμημάτων από περιπτώσεις κλοπών οικιών, που είχαν διαπραχθεί κατά τα έτη  2008, 2010, 2011 και 2012.

Διαβάστε περισσότερα από το www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου