Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη Ουκρανός που πουλούσε πάνω από 2.000.000 ιδιωτικά e- mails!

hacker460
Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε ένας 47χρονος Ουκρανός, ο οποίος κατείχε παράνομα και διέθετε προς πώληση πάνω από 2.000.000 εγγραφές
δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σε ψηφιακά αρχεία.
 Συγκεκριμένα ο συλληφθείς είχε παράνομα στην κατοχή του πάνω από 2.000.000 e-mails πολιτών, τα οποία είχε ταξινομήσει ανάλογα με το εμπορικό ενδιαφέρον και τα πουλούσε σε εταιρείες.
 Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη σχετικά με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην θυρίδα του, τα οποία προέτρεπαν στην αγορά υπηρεσίας μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναντι αμοιβής.
 Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διενεργήθηκε μεθοδική ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.
 Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε κατάστημα που διατηρεί ο δράστης στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 250, 300, 1000, 15000 και 1500 GB αντίστοιχα.

Ο συλληφθείς με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 Συνελήφθη Ουκρανός που πουλούσε πάνω από 2.000.000 ιδιωτικά e- mails!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου