Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

«Πράσινο» από τον Ομπάμα για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν - Κόσμος

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει αρκετό
πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά ώστε οι χώρες να διακόψουν τις εισαγωγές τους από το Ιράν, ώστε να εφαρμοστούν στα τέλη Ιουνίου οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η πιστοποίηση από τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου μπορεί να αντέξει τις νέες κυρώσεις προβλεπόταν από το νόμο που είχε επικυρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο νόμος αυτός προβλέπει μεταξύ άλλων ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις στους ξένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που θα διατηρούν σχέσεις με την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν, η οποία χειρίζεται το εμπόριο πετρελαίου της χώρας.

Σε ένα υπόμνημά του που απευθύνεται στα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας, ο Ομπάμα αναφέρει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τον εφοδιασμό ώστε να διασφαλίσει ότι η αγορά μπορεί να ανταποκριθεί στη μείωση που θα σημάνει η απαγόρευση των εισαγωγών από το Ιράν.

Λαμβάνοντας υπόψη "την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, την αύξηση της παραγωγής από ορισμένες χώρες, τις δυνατότητες (παραγωγής) και την ύπαρξη στρατηγικών αποθεμάτων καθορίζω ότι η παραγωγή πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από άλλες χώρες εκτός του Ιράν θα επέτρεπε τη μείωση της αγοράς πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από το Ιράν" μέσω ξένων χρηματοπιστωτικών οργανισμών, τονίζεται στο κείμενο αυτό.


«Πράσινο» από τον Ομπάμα για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν - Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου