Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ (ΚΑΤΟΧΩΝ) ΤΩΝ ΧΕΡΣΟΛΙΒΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΕΡΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΥΡΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ





ΒΟΥΡΒΑΣ”
AΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ

Αγ. Κυριακή 29.03.2012


Χάθηκε η μοναδική ευκαιρία οι ιδιοκτήτες ακινήτου/οικοπέδου του Οικισμού Αγ. Κυριακής Δήμου Σπάτων, που το ακίνητό τους εντοπίζεται εντός των ορίων
του τεμαχίου 819- Χερσολείβαδου κοινού της οριστικής διανομής 1923 του κτήματος Βουρβά (κατά τους Σπαταναίους ανεπίδεκτο Γκούρι Λάχι) να το τακτοποιήσουν και να εφοδιασθούν με γραπτό οριστικό τίτλο κυριότητας και το ακίνητό τους να αναγνωρισθεί ιδιωτική έκταση.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Βουλευτών της Περιφέρειας μας, δεν κατέστη δυνατόν να περάσει μια από τις προτεινόμενες «προσθήκη διάταξης», που όλες στόχευαν στη οριστική λύση του προβλήματος Βουρβά.
Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε (Ν.4061/2012 – ΦΕΚ 66/Α/22.03.2012) καταργήθηκε η υπ’ αριθ. 1770/2002 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας.
Πήγαν χαμένες όλες οι προσπάθειες των τελευταίων εννέα (9) χρόνων, εκ του λόγου ότι η πρώην Νομαρχία Αν. Αττικής, με παρελκυστικές και άλλες ενέργειες δεν εφάρμοσε την υπ’ αριθ. 1770/2002 υπουργική απόφαση-νόμο.
Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας όταν λέγαμε:
«Από την άλλη, έρχεται η Πολιτεία και επιβραβεύει τους Επίορκους όταν, με μία απλή διάταξη του Σχεδίου Νόμου, έμμεσα, απαλλάσσονται των ευθυνών, για παράβαση καθήκοντος, όλα τα εμπλεκόμενα όργανα της Διοίκησης, από την μη εκτέλεση της ΑΠΑΞ υπ’ αριθ. 1770/30.12.2002 απόφασης του Υπουργού Γεωργίας, αφού ξεκινάει νέα διαδικασία έκδοσης των οριστικών τίτλων κυριότητας και διαγράφονται τα όνειρα, οι θυσίες, οι αγώνες και όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειες 6000 μικροϊδιοκτητών, κατόχων κοινών κληροτεμαχίων. Πως λοιπόν να πάει μπροστά το Κράτος, και γιατί να δουλέψουμε τα όργανα της Διοίκησης αφού ποτέ δεν ελέγχονται ; Τι γίνεται με το περί δικαίου αίσθημα;»
Με τη παρ.1 του άρθρου 22 του Ν4061/2012, «1. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε ακίνητα, που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου αυτού, σύμφωνα με το άρθρο 1, εφόσον ο νομέας του ακινήτου ή ο δικαιοπάροχός του: ……β) Με απόφαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων, κρίθηκε δικαιούχος οικοπέδου ή κλήρου βάσει των διατάξεων του Αγροτικού Κώδικα και δεν κηρύχθηκε έκπτωτος, δεν εκδόθηκε όμως το σχετικό παραχωρητήριο»
οι αρχικοί κληρούχοι και οι καθολικοί και ειδικοί διάδοχοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι το συγκεκριμένο ακίνητο που νέμονται και κατέχουν, κατά θέση, σχήμα και εμβαδόν, τους έχει παραχωρηθεί επίσημα. Από ότι γνωρίζουμε τέτοια παραχώρηση δεν έχει γίνει στα λεγόμενα «ανεπίδεκτα».
Εάν κάποιος έχει στα χέρια του κάτι σχετικό, έστω και αν αυτό προέρχεται από τον ΣΑΑΚ, ας το κοινοποιήσει. Ίσως βοηθήσει τους ισχυρισμούς μας ότι οι κάτοχοι των ανωτέρω ακινήτων δεν είναι αυθαίρετοι καταληψίες.
Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Ν. Ντελής.
Αριστείδου 13, Αγ. Κυριακή Δήμου Σπάτων,
Τ.Θ. : 6823, Τ.Κ. : 19009 (Ραφήνα), τηλ. : 22940 88140, κιν. : 6979393049

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου