Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

"Να πηγαίνετε γήπεδο με δική σας ευθύνη"! - Σπορ

 Σε παραδοχή αποτυχίας και ομολογία ανικανότητας να αντιμετωπίσει την βία στα
γήπεδα προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ενώ  παραδέχθηκε τις ευθύνες της πολιτείας για τα σοβαρά έκτροπα που έγιναν στο πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟ και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει αναβληθεί.

Ειδικότερα ο κ. Μπιτσαξής είπε ότι «Στα ντέρμπι οι φίλαθλοι, θα πηγαίνουν με δική τους ευθύνη. Οποιαδήποτε άλλη δήλωση θα είναι παραπλανητική» υπονοώντας ευθέως ότι το Κράτος αδυνατεί να απομονώσει μια μικρή μερίδα οπαδών που προκαλούν επεισόδια. Επιπροσθέτως , για  το θέμα των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ ανέφερε  ότι «η μπάλα χάθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα», σημείωσε πως υπήρχε οργανωμένο σχέδιο κουκουλοφόρων οι οποίοι εισήλθαν στο γήπεδο από διαφορετικές θύρες χωρίς εισιτήρια ενώ διαπιστώθηκε πως 400 μπήκαν χωρίς εισιτήρια στη θύρα των επισήμων και πρόσθεσε ότι «Χάθηκε η μάχη από αυτούς που μπήκαν στα επίσημα».

Αποκάλυψε ότι βρέθηκαν πάνω από 40 λίτρα βενζίνης έξω από το γήπεδο αλλά και ότι δεν λειτουργούσαν οι κάμερες εντός του γηπέδου χωρίς κανένας να ενημερωθεί. Τέλος παραδέχθηκε ότι «ο αγώνας στο ΟΑΚΑ έπρεπε να διακοπεί στο ημίχρονο. Ασκήθηκε κριτική γιατί δεν το ανέβαλα, mea culpa. Το ντέρμπι το χαρακτήρισα ήττα της έννομης τάξης..» και συμπλήρωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «Πρέπει να προστατέψουμε τον Έλληνα φίλαθλο από τα φαινόμενα αυτά , πρέπει όμως να του λέμε ότι σε «κρίσιμα ντέρμπι πηγαίνει ιδία ευθύνη» και «κάθε δήλωσή μας ότι μπορούμε απολύτως να τον προστατέψουμε θα ήταν παραπλανητική».
 "Να πηγαίνετε γήπεδο με δική σας ευθύνη"! - Σπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου