Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Π.Ε.Δ.Α. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ εκτιμά ως θετική την κινητοποίηση των Δήμων την Τρίτη 27 Μαρτίου που περιλάμβανε το κλείσιμο των Δημαρχείων από τις 11 μέχρι το τέλος του ωραρίου
και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η αντιπροσωπεία των Δημάρχων που συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μετέφερε το αίτημα για επίλυση των πιεστικών προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εξής:
Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων να αποδίδονται όπως προβλέπεται από τον Προϋπολογισμό και όχι μειωμένοι κατά 15% όπως συνέβη απροειδοποίητα τον Φεβρουάριο.
Να διασφαλιστούν τα 450 εκατομμύρια για την Αυτοδιοίκηση που δεν έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό.
Να αποδοθούν οι παρακρατηθέντες στο παρελθόν πόροι των Δήμων.
Να αντιμετωπιστούν θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.
Οι απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου περιλάμβαναν την διαβεβαίωση ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών θα δοθούν τα 450 εκατομμύρια, το ότι η αιφνίδια μείωση των ΚΑΠ θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογές, την αναφορά στις λύσεις σε θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που δίνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και επίσης στην ρύθμιση για τη χρηματοδότηση της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων.
Εκτιμούμε ότι οι διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στα οικονομικά προβλήματα των Δήμων πρέπει να συνεχιστούν και να πάρουν πανελλήνιο χαρακτήρα.
Για το σκοπό αυτό καλούμε την ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ όλης της χώρας σε κοινή σύσκεψη στα γραφεία της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων από κάθε θεσμικό όργανο. Αντικείμενο της σύσκεψης να είναι ο συντονισμός των ενεργειών μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου