Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Καράγιαννη και Μαρίζα Κωχ στο Μ. Κακογιάννης - Πολιτισμός - Θέατρο

Καράγιαννη και ΜαρίζΜουσική, Θέατρο, Κινηματογράφος. Τρεις τέχνες εξαιρετικά δημοφιλείς
,  άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Το Θέατρο και η Μουσική συνοδοιπορούν αρμονικά από την αρχαιότητα, ο Κινηματογράφος από το Θέατρο γεννήθηκε και από τη γέννησή του αποζήτησε την αρωγή της μουσικής.

Με μουσική και τραγούδια που ανακαλούν στη μνήμη εικόνες  και στιγμές μαγικές από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο φτιάχτηκε ένα σαγηνευτικό πρόγραμμα, όπου σμίγουν το παλιό με το καινούριο. Το πρόγραμμα  παρουσιάζεται σε δυο συναυλίες, στην αίθουσα Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 20:00 και τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 20:30.

Ξεναγοί σ’ αυτό το μουσικό περίπατο είναι η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και η πιανίστα Ντιάνα Βρανούση. Οι ερμηνείες συνοδεύονται από προβολή εικόνων, πάντα σχετικών με τη μουσική που θα ακούγεται. Τις συναυλίες προλογίζει ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης.

Μουσική, λοιπόν, από το παγκόσμιο Θέατρο, όπου συναντώνται οι Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης με τους Francis Poulenc και Kurt Weill, αλλά  και από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που φέρνει κοντά τους Nino Rota, Michel Legrand, Georges Auric, Maurice Jaubert, Dino Olivieri, Dario Marianelli, Ennio Morricone, Joseph Kosma, Louis Guglielmi, Yan Tiersen, Nicola Piovani και Henry Mancini με το δικό μας, αλλά και παγκόσμιο Μάνο Χατζιδάκι.

Βλέπουμε ακούγοντας

Μουσική και τραγούδια από τον Κινηματογράφο και το Θέατρο
Ειρήνη Καράγιαννη - Ντιάνα Βρανούση
Προλογίζει: Γιώργος Β. Μονεμβασίτης

Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 20:00
και Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 20:30
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 1.30΄
Εισιτήρια: 12€
          8€  Μαθητικό/Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι
                             Κάρτας  Πολιτισμού/ ΑμΕΑ /Άνω των 65


Μαρίζα Κωχ

«Το  Πάπλωμα  με  τα  Χρυσά  Κουδούνια»
μουσικό παραμύθι
για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 12:00


Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την πρωτότυπη μουσική παράσταση για παιδιά, "Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια"  με τη Μαρίζα Κωχ την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 12:00.   

Ένα μουσικό παραμύθι, που κάνει το γύρο της Ελλάδας μέσα από  παραδοσιακά τραγούδια, απευθύνεται σε μικρούς από 2 έως 12 χρονών αλλά και σε μεγάλους αδιακρίτως ηλικίας, παρασύροντάς τους σε έναν κόσμο μαγικό.
Η Μαρίζα Κωχ μαζί με τους συνεργάτες της - δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα  τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα.

Όπως λέει και το παραμύθι: «…Αυτό το βελούδινο πάπλωμα κινδύνεψε να χαθεί για πάντα και μαζί με αυτό και τα τραγούδια που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών του. Ήταν μια κρύα νύχτα του χειμώνα, όταν ο δράκος που ζει κρυμμένος στο πηγάδι της αυλής του Μουσείου βγήκε όπως το είχε συνήθειο. Την προσοχή του τράβηξε το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια που κρεμόταν σε ένα τοίχο του Μουσείου. Το άρπαξε, το έσυρε έξω έως τα χείλη του πηγαδιού και σκεπάστηκε με αυτό. Ο ήχος των κουδουνιών του χάρισε τον πιο γλυκό ύπνο. Τα ξημερώματα, όταν άλλαζε η φρουρά των τσολιάδων στον Άγνωστο Στρατιώτη, το βροντερό χτύπημα των τσαρουχιών τους ξύπνησε το δράκο και αυτός μουγκρίζοντας ... »

Μετά την παράσταση κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό  την αφίσα και ένα κουδουνάκι από το πάπλωμα, ενώ η παράσταση έχει μεταφερθεί και σε βιβλίο από τις Εκδόσεις Σταμούλη (Δεκ. 2011).

Συντελεστές

ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ
ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ  Τραγούδι &  Ούτι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΝΗΣ (Μουσικοδιδάσκαλος)   Κιθάρα
ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΠΑΣΙΜΑΚΗ   Τραγούδι &  Φλογέρα
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (Χαΐνηδες)   Λαούτο
ΘΩΜΑΣ ΔΡΟΣΟΣ   Κλαρίνο
ΖΩΗ ΒΕΡΓΑΚΗ   Μπεντίρ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΤΩΡΟΣ   Βιολί
 
ΑΘΗΝΑ   Μουσικοπαιδαγωγός
ΛΟΥΙΖΑ ΠΟΡΦΥΡΗ   Ηθοποιός
Παραγωγή & διοργάνωση: NOTRADITIONAL

Μαρίζα Κωχ
«Το  Πάπλωμα  με  τα  Χρυσά  Κουδούνια»
μουσικό παραμύθι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας
Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 12:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 95'
Εισιτήρια:  10€, ενιαίο

Υπό την Αιγίδα
Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ)
Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (Π.Ο.Δ.Α.)α Κωχ στο Μ. Κακογιάννης - Πολιτισμός - Θέατρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου