Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Επτά άτομα στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή στη δράση των τζιχαντιστών

Εκτεθειμένη στην απειλή του ISIS η χώρα μας;Για πρώτη φορά φέρεται να προκύπτει παρουσία Έλληνα υπηκόου στους κόλπους της εξτρεμιστικής οργάνωσης – Ποιος ο ρόλος της μητέρας του στη «στρατολόγησή του»

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές μπροστά στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).




Υπό τον φόβο η χώρα μας να βρεθεί εκτεθειμένη στη φρίκη και την ωμότητα της οργάνωσης, η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες απέναντι στην απειλή των τζιχαντιστών, παρά την ανακοίνωσή της στην οποία διαψεύδει τα περί εκπαίδευσης τους στην Ελλάδα.




Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αρνούνται ότι υπάρχουν πυρήνες εξτρεμιστών στην Ελλάδα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται επτά άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή ή πρόθεση συμμετοχής στον «αγώνα» των τζιχαντιστών. Και οι επτά φέρονται να θέλουν να ταξιδέψουν στη Συρία, ενώ πέντε εξ αυτών φέρονται να επιχείρησαν να το πράξουν χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.




Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τουλάχιστον δύο άτομα που βρίσκονταν στην Ελλάδα και μετέβησαν στη Συρία έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις, ενώ άλλη μία γυναίκα δεν έχει επιστρέψει εδώ και δύο μήνες.




Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά προκύπτει παρουσία Έλληνα υπηκόου που να δραστηριοποιείται στους κόλπους της οργάνωσης.




Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες, κατά τις οποίες ένας 27χρονος Έλληνας υπήκοος (πήρε την ιθαγένεια το 2001) βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος.




Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται μάλιστα και η συριακής καταγωγής μητέρα του, η οποία φέρεται να κάνει «φανατικές» αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δράση του ISIS, από την πατρίδα της όπου πλέον βρίσκεται. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να ήταν εκείνη που τον «στρατολόγησε» στις τάξεις του ISIS.




Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η Αθήνα φέρεται να χαρακτηρίζεται ως μέρος προσηλυτισμού τζιχαντιστών, ενώ ανησυχία υπάρχει και για περιπτώσεις που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου