Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Mercedes-Benz και η Mastercard συνεργάστηκαν για το νέο σύστημα Mercedes pay+

 Είναι γεγονός πως ο ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου, αποτελεί μια άβολη συνθήκη για κάθε οδηγό, όχι μόνο λόγω του κόστους των καυσίμων, αλλά και της ταλαιπωρίας, όταν το πρατήριο παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα.Η διαδικασία έχει γίνει ευκολότερη τα τελευταία χρόνια, χάρη στα μηχανήματα πιστωτικών καρτών (POS) και τα συστήματα πληρωμής μέσω τηλεφώνου, που είναι διαθέσιμα τόσο για αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όσο και για ηλεκτρικά, αλλά τώρα η Mercedes θέλει να την απλοποιήσει ακόμη περισσότερο επιτρέποντάς σας να πληρώσετε για τα καύσιμά σας χρησιμοποιώντας το οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτου.


Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτή την εφαρμογή τεχνολογίας (η Buick παρουσίασε κάτι παρόμοιο το 2018 στις ΗΠΑ), αλλά το σύστημα της Mercedes χρησιμοποιεί αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων για την πραγματοποίηση πληρωμών.

Το λογισμικό Mercedes me Fuel & Pay ενεργοποιείται αυτόματα και εμφανίζεται στην οθόνη infotainment MBUX, όταν ο οδηγός φτάσει σε ένα συνδεδεμένο πρατήριο και σβήσει τον κινητήρα.

Το αυτοκίνητο θα υπολογίσει τη συνολική τιμή μιας πλήρωσης, πριν ακόμη ξεκινήσει ο ανεφοδιασμός, μετρώντας πόσο χώρο υπάρχει στο ρεζερβουάρ και πολλαπλασιάζοντάς τον με την τιμή ανά λίτρο, στο εν λόγω πρατήριο.

Για να πραγματοποιήσει την πληρωμή, ο οδηγός χρησιμοποιώντας ένα δακτυλικό αποτύπωμα που θα εξουσιοδοτήσει την πώληση μέσω της οθόνης ταμπλό και στη συνέχεια, λαμβάνει ένα τιμολόγιο ως email.

Το πρόγραμμα είναι μια κοινή λειτουργία μεταξύ της Mercedes και της Mastercard και αρχικά είναι διαθέσιμο μόνο σε 3.600 πρατήρια καυσίμων σε όλη τη Γερμανία, αν και φαίνεται πιθανή μια παγκόσμια κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου