Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δικηγόρος εξηγεί γιατί δεν πρέπει να απαντάτε στην νούμερο ένα ερώτηση που θα σας κάνουν οι αστυνομικοί όταν σας σταματήσουν

Viral έχει γίνει το βίντεο με έναν δικηγόρο να συμβουλεύει τους followers του, στο τι πρέπει να κάνουν ή μάλλον να μην κάνουν, όταν οι αστυνομικοί τους σταματούν για έλεγχο.Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να χειρίζεστε τις αλληλεπιδράσεις με τις αρχές επιβολής του νόμου όταν σας σταματούν, ειδικά αν ενδιαφέρεστε για την προστασία των δικαιωμάτων σας. Ο δικηγόρος Narimon Pishnamaz, γνωστός ως «Attorney Pish» στο διαδίκτυο, μοιράστηκε πρόσφατα στο YouTube μερικές πολύτιμες συμβουλές σχετικά με το τι δεν πρέπει να λέτε όταν σας σταματάει η αστυνομία.

Υπογράμμισε την «υπ' αριθμόν ένα πιο συχνή ερώτηση όταν οι αστυνομικοί σας σταματούν», λέει ο δικηγόρος στο βίντεο. Ο Narimon εξήγησε ότι οι αστυνομικές αρχές συχνά κάνουν αυτή την ερώτηση για να εκτιμήσουν αν μπορεί να έχετε πιει.
Η συμβουλή του ήταν ξεκάθαρη: «Αν απαντήσετε στην ερώτηση με το "έρχομαι από πάρτι", τώρα θα υποθέσει ότι είχατε πιει κάτι. Αντ' αυτού, μην απαντήσετε σε αυτό. Παραμείνετε σιωπηλός».
Ενώ ορισμένοι θεατές εκτίμησαν αυτή τη συμβουλή ως έναν τρόπο να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους και να αποφύγουν την αυτοενοχοποίηση, άλλοι εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανές αντιπαραθέσεις με την αστυνομία. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι αλληλεπιδράσεις με τις αρχές επιβολής του νόμου πρέπει να είναι με σεβασμό και συνεργασία.

Ενώ η άσκηση του δικαιώματός σας να παραμείνετε σιωπηλοί είναι ζωτικής σημασίας, θα πρέπει να γίνεται με ευγένεια. Ο στόχος δεν είναι να προκαλέσετε ή να ανταγωνιστείτε την αστυνομία, αλλά να διασφαλίσετε ότι δεν θα ενοχοποιήσετε τον εαυτό σας κατά λάθος.

Νομικές συμβουλές όπως αυτή μπορεί να είναι πολύτιμες για τα άτομα που θέλουν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου