Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Audi RS e-tron GT

 Το τμήμα Audi Sport είχε και διατηρεί ακόμα τον ρόλο της σχεδίασης και εξέλιξης όλων των «υψηλών επιδόσεων» μοντέλων της Audi, από το θρυλικό Quattro έως την σημερινή γκάμα «RS», είτε με θερμικά μοτέρ, είτε τα αμιγώς ηλεκτρικά.Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την σύστασή του και τα στελέχη του αποφάσισαν να το πράξουν με τον τυπικό τρόπο, δηλαδή με τη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης ενός μοντέλου της, που δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλο από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο, όπως το RS e-tron GT.

Έτσι, το RS e–tron GT ice race edition είναι αυτό που αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την Audi Sport στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία. Όπως ανακοινώθηκε, θα κατασκευαστούν μόλις 99 αριθμημένες και συλλεκτικές μονάδες του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αμάξωμα είναι βαμμένο σε μεταλλικό ασημί χρώμα το οποίο ονομάζουν «Florett silver». Όπως ανακοινώθηκε, η έμπνευση γι’ αυτό προήλθε από τις αποχρώσεις του πάγου στην περιοχή του Zell am See, στις αυστριακές Άλπεις.

Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πραγματοποιούταν στην περιοχή εκδήλωση με αγωνιστικά αυτοκίνητα στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης που υπάρχει εκεί. Από το 2019 έγινε προσπάθεια να αναβιώσει το γεγονός, το οποίο δεν διοργανώθηκε εφέτος εξαιτίας των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών που δεν επέτρεψαν να παγώσει η λίμνη.

Εκτός από το ιδιαίτερο χρώμα, το RS e-tron GT ice race edition έχει στοιχεία σε μωβ απόχρωση, κυρίως στη μάσκα και στα πλαϊνά του οχήματος, η οποία μιμείται τον αντίστοιχο χρωματισμό των γυαλιών ηλίου που φορούν οι σκιέρ.

Η οροφή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα και οι τροχοί έχουν ειδική σχεδίαση και διάσταση 21 ιντσών. Σύμφωνα με την Audi, το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα διαθέτει το ίδιο χρωματικό μοτίβο σε σημεία του ταμπλό και στην ταπετσαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου